Johansson: Foppa kan byta till en bättre klubb

HOCKEY

Peter Forsberg är klar för Colorado. Men redan om tre veckor kan han ha bytt till en klubb som har chansen att vinna Stanley Cup.

– Allt kan köpas för pengar, säger tv-experten och förre NHL-spelaren Calle Johansson.

Foto: Calle Johansson.

Sportbladet berättade häromdagen att Pittsburgh Penguins gett sig in i jakten på Peter Forsberg. I går föll valet ändå på ”Foppas” gamla klubb Colorado Avalanche.

Trots det tror Calle Johansson, som har över tusen NHL-matcher med Washington Capitals på meritlistan, att Forsberg kan hamna i en annan klubb innan transferfönstret stänger den 28 februari.

’Det är alltid business’

– Jag tror att det är många som först vill se hur det funkar för Peter. Går det bra är det säkert några som ringer och vill ha honom, säger Johansson.

– Om vi tänker på Vancouver, Philadelphia, Detroit, Washington och kanske även Pittsburgh, så vet inte jag hur sugna de är på att mixtra för mycket med sin laguppställning. Men någonstans är det alltid business och skulle Colorado få något bra för Peter i en trade kanske de släpper honom om 14 dagar.

’Vill nog inte trejda’

– Jag tror inte att Colorado vill trejda honom, men det kan ju bli så att de få ett erbjudande de inte kan tacka nej till. Om ett lag ger ett jäkla anbud, så kan allt köpas för pengar.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL