Ny förlust – då kan han sparkas

HOCKEY

Uppgifter: Atlant söker efter Bengt-Åkes ersättare

Foto: Bengt-Åke Gustafsson.

Bengt-Åke Gustafssons KHL-sejour verkar bli kortvarig.

Enligt uppgifter till Sportbladet letar klubben efter en ny tränare.

– Ingen är nöjd med tre raka förluster, säger Gustafsson.

I fjol gick Atlant till final, i år var tanken att de skulle gå hela vägen. Riktigt så har det inte blivit.

Efter tre raka förluster och 15 matcher spelade ligger laget först på åttonde plats i västradivisionen och 16:e plats totalt.

– Det är de sista tre matcherna vi har slarvat bort, men innan det var vi riktigt bra. Det var tre tuffa bortamatcher, vi förlorade alla tre, och det är klart ingen är nöjd med det, säger tränaren Bengt-Åke Gustafsson till Sportbladet.

”Ingen är nöjd”

Tillsammans med den förre Linköping- och HV71-tränaren Janne Karlsson tog han över topplaget Atlant inför denna säsong. Precis som i många andra KHL-klubbar är det tuffa krav. Daniel Fernholm fick redan för två veckor sedan känna på det när han sparkades.

– Det var ledningen uppe som ville ha en annan back, men vi har inte hittat någon än så det är ju... Synd. Men det var ett snabbt beslut uppifrån, säger Gustafsson.

Enligt Sportbladets uppgifter har ledningen tröttnat även på tränarsituationen och börjat leta efter ersättare.

– Det är klart ingen är nöjd när vi har förlorat tre matcher, speciellt inte när vi har ledat alla tre matcher. Vi har tagit ledningen i matcherna men slarvat bort det, helt enkelt.

”Ingen katastrof”

Har ledningen varit på er?

– Nej, inget speciellt.

I morgon ställs Atlant mot topplaget Dinamo Minsk där. Förlust där – och Bengt-Åke Gustafsson kan vara arbetslös igen.

Känns det som det kommer lossna?

– Lossna? Det är tre matcher vi har slarvat i och förlorat på grund av det. Det är inte dålig form eller att det handlar om någon katastrof. Som vi känner själva så har vi slarvat bort sex poäng och om man lägger på de poängen så är vi med där uppe.

– Så det är ingen katastrof på något sätt, men det är klart det inte är bra att vi har ledat tre matcher med 2–0 och 3–0 och skänker bort dem. Så det är väl ingen som är nöjd med det.

ARTIKELN HANDLAR OM

KHL