”Det är ju sjukt”

HOCKEY

Luleå firade i derbyt – fyra mål på drygt tre minuter

Foto: Foto: SCANPIX
BERBYJUBEL Luleå fick klappa och krama om varandra fyra gånger på bara tre minuter i matchen mot Skellefteå – detta efter en mäktig vändning.

LULEÅ. Med fyra mål på mindre än fyra minuter vände Luleå derbyt mot Skellefteå.

Nu är de bäst i norr enligt statistiken lagen emellan.

– Den bästa hockeyn vi spelat på hela säsongen, säger tvåmålsskytten Niklas Olausson.

Sedan återkomsten till elitserien hösten 2006 har Skellefteå ständigt spökat för närmsta rivalen Luleå.

Den här säsongen har det blivit ändring på det.

Även om Skellefteå ligger tio poäng före i tabellen tog Luleå i går hem totalsegern gällande inbördes möten mellan lagen i serien. Något som inte hänt sedan 1989.

Mäktig vändning

– Det brukar vara täta möten, men tidigare har de dragit det längsta strået i de flesta matcherna. Det är ett bra lag som har passat oss dåligt under årens lopp.

Bra att vi har vänt på den statistiken, säger Luleås lagkapten Anders Burström.

5–2-segern i det sista norrderbyt innan slutspelet kom till efter en mäktig vändning.

Inom loppet av 3.22 gick Luleå från ett 0–2-underläge till ledning med 4–2.

– Det är ju sjukt. Det är första gången på länge som vi gör fem mål också, säger Pär Arlbrandt, som har nätat i tre av fem matcher mot Skellefteå den här säsongen:

– Jag tycker bra om att möta dem. Det är som att vi har tagit över matcherna när vi mött dem, nästan varje gång. Vi har ett spel som vi tror på mot dem.

Hetast: Olausson

Absolut hetast på isen var Niklas Olausson. Fri med Skellefteå-målvakten Andreas Hadelöv satte han 3–2 efter 13.06 av mittenperioden och bara 48 sekunder senare prickade han in fyran i power play med ett skott i nättaket.

– Den perioden är den bästa hockeyn vi spelat under hela säsongen, även om de gör 0-2. Ibland kommer du in i det när allt bara trillar in. Vi trummar på, de får utvisningar och vi skapar mer lägen. Fantastiskt. Framför allt mot ett så bra lag som Skellefteå, de leder ju serien ändå, säger Olausson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF