”Vi spelar för våra liv”

HOCKEY

Dallas och Chicago slåss om slutspelsplats

NEW YORK. Dallas vann inatt igen – och har fortfarande chansen att gå till slutspel.

Men eftersom Chicago samtidigt slog Detroit med 4-2 börjar den bli bra liten.

– Vi spelar för våra liv och kommer att göra det på söndag igen, varnar Hawks-kaptenen Jonathan Toews.

I och med att Nashville, Phoenix och Anaheim alla vann sina matcher i natt är det bara åttondeplatsen kvar att slåss om i den västra konferensen – och kampen står mellan Chicago och Dallas.

Om Dallas vinner sin avslutande match mot Minnesota på söndag under ordinarie matchtid, samtidigt som Chicago förlorar sin dito mot Detroit under ordinarie matchtid samma dag, hamnar lagen på samma poäng och samma antal vunna matcher ”in regulation”  – men Stars har övertaget i inbördes möten och skulle därmed nypa åttondeplatsen.

– Vi behöver hjälp, men kan inte oroa oss  över vad andra gör. Vi kan bara se till att vinna vår sista match. Den blir stor, säger lagkaptenen Brenden Morrow till nhl.com.

Eriksson nätade

Det ser ut som ett mission impossible.

Att Dallas kan slå Minnesota råder det inga tvivel om. Segern mot Avalanche i natt – till vilken Loui Eriksson bidrog med ytterligare ett mål – visade att de är inspirerade och redo till vilka uppoffringar som helst just nu.

Problemet är hjälpen Morrow talar om...

De vann ganska enkelt mot ett omotiverat Detroit i natt – och ska alltså gå upp mot samma Detroit igen på söndag förmiddag, men då på hemmaplan.

– Vi spelade för våra liv i den här matchen och kommer att göra det igen på söndag. Vi behöver en poäng och den ska vi ta. Vi respekterar och tycker om varandra i det här laget och därför jobbar vi stenhårt för varandra, säger lagkaptenen Jonathan Toews till nhl.com

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL