Nya målet: SM-guld

HOCKEY

Nu ska elitlagen utmanas:
”Vi ska göra allting bättre.”

ÖREBRO–VÄXJÖ. Växjö uppnådde sitt mål – och avslöjar nu nästa.

– Vi vill vinna SM-guld, säger ordförande Anders Öman.

Växjö har levt i nuet hela säsongen och inte låtit tankarna sväva iväg.

Men när elitserieavancemanget var säkrat brast det på många håll. Tränaren Janne Karlsson grät och spelarna verkade knappt fatta att det som var verklighet faktiskt hade hänt.

– Det är helt fantastiskt och går inte att jämföra med något annat. Det var egentligen helt omöjligt att vi skulle fixa det här, men det här bevisar att hockey är en sån sport där det inte är avgörande vilket lag som har mest i lön, säger målvakten Oskar Alsenfelt.

Behåller strategin

Men nu är Växjö i elitserien och nu börjar jobbet inför nästa säsong.

– Vi måste titta på vad det här innebär ekonomiskt. Jag har hört allt mellan 26 och 30 miljoner kronor i tv-pengar, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Växjö hade den här säsongen en spelarbudget på 8,4 miljoner kronor. I elitserien blir den såklart högre, men klubben har inga planer på att flyga iväg och värva en massa stjärnor.

– Jag skulle bli väldigt förvånad om vi byter strategi nu. Några förstärkningar blir det säkert, men vi jobbar på med det vi har. Det har funkat bra hittills, vi har ju slagit ut två elitserielag. Vi ska inte fara iväg och byta strategi utan de som har tagit oss hit ska få chansen att vara med, säger Anders Öman.

”Ser jättebra ut”

– Det har de senaste tre, fyra dagarna ringt mycket agenter och erbjudit oss elitseriespelare, men hittills har vi bara lyssnat och noterat. Vi får se hur pusslet läggs, men vi kommer inte gå ifrån vår filosofi och ta in fyra 39-åringar, säger Henrik Evertsson.

I höst står den nya arenan Vida Arena med plats för 5000 åskådare (kan utökas till 6500) klar.

– Framtiden ser jättebra ut. Eftersom vi går upp i elitserien kommer det i princip att vara slutsålt i varje match. Vi har redan nu märkt ett jättestort intresse med sponsring, så vi ska nog kunna vara med och matcha det här, säger Anders Öman.

”Ingen tidsplan”

– Vi ska inte bara vara nöjda med att gå upp i elitserien, utan vi måste våga nästa steg; hur vinner vi SM-guld? Den resan börjar vi nu.

När vinner ni SM-guld?

– Vi har aldrig jobbat efter någon tidsplan. Men varje år är en ny chans och vi ska göra allt lite bättre år för år.