Straffas – stängs av i sju matcher

”Lett till skada och bedöms som vårdslös”

Foto: Cmore
HOCKEY

Lucas Sandström sänkte Modos Magnus Häggström när denne gjorde mål.

Nu straffas Almtuna-spelaren.

Han får sju matchers avstängning.

I tisdags krossade Modo Almtuna med 7-1.

Men eftersnacket handlade om något annat.

Nämligen om det som skedde i samband med Magnus Häggströms 6-1-mål.

Direkt efter målet kom Almtunas Lucas Sandström och tryckte upp sin axel mot huvudet på Modos målskytt – och Sandström fick fem minuter plus game för tilltaget.

Nu stängs han av.

”Bedöms som vårdslös”

Svenska Ishockeyförbundet meddelar att han får sju matchers avstängning och 6 900 kronor i böter.

”Nämnden finner det utrett att Lucas Sandström gjort sig skyldig till tackling mot huvudet som lett till skada och som bedöms vårdslös. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara 5 matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet”, skriver disciplinnämnden i sin bedömning.

Slår ifrån sig

Sandström själv säger att det inte var medvetet.

”Jag backcheckar hem i mitten av banan och vill hem i hjärtat och skydda den delen av banan. Jag påbörjar tacklingsfasen och Häggström bryter in i den delen som jag vill stänga. Avsikten är att stänga hans väg för att på så sätt Häggström ska välja vägen bakom målet. När han bryter in och jag fortsätter så blir det en kollision där jag vill ha stopp i spelet. Min avsikt är bara att stänga hans väg och Häggström ser att jag kommer in i den ytan han vill ta”, säger han i sitt försvarstal.

I hockeyallsvenskan får även IK Panterns Robin Dahse tre matchers avstängning för en incident i matchen mot Vita Hästen. Och IK Oskarshamns Robin Söderqvist stängs av i tre matcher för en checking to the head i matchen mot BIK Karlskoga.

ARTIKELN HANDLAR OM