Hockey

Skadan stoppar "Foppa" igen

Av: 

Daniel Sjöberg

HOCKEY

Foten höll inte

Foten höll inte.

Därmed kan en fantastisk karriär vara över.

Det meddelade Peter Forsberg, 35, på en presskonferens i den andra periodpausen under matchen mellan Modo och HV71.

– Jag har fått tillbaka samma problem. Det ser lite halvmörkt ut. Det ser inte ut som om jag får någon rätsida på det här någon gång, säger "Foppa".

Han skulle ha spelat mot HV71. Så var tanken. Han var till och med med under matchvärmningen och såg enligt rapporterna bra. Men när matchen startade var inte Peter Forsberg med på isen och genast tog ryktena fart om att det åter var den gamla fotskadan som krånglade och nu visar det sig stämma.

– Jag kan inte spela om jag inte kan hålla balansen där ute. Det är inte så mycket att göra något åt. Jag vet inte om jag kan göra något åt det. Jag har ju varit beredd på det, säger Forsberg.

Drömmål direkt

Han gjorde comeback mot Skellefteå den 12 februari och bjöd på ett drömmål direkt. I matchen efter mot Djurgården slog han två passningar som hjälte Modo att vända matchen. i dag skulle han ha gjort sin tredje match, men efter matchvärmningen så meddelade han att det inte skulle bli något spel.

– Jag tyckte att det var ganska bedrövligt mot Djurgården. Jag får försöka fixa till det på något slags vis. Det går liksom inte att halta omkring där ute på isen, säger "Foppa".

Han slår samtidigt fast att det här beslutet inte definitivt betyder att karriären är över.

– Jag ska inte säga att det är helt kört. Får vi till det så kanske det blir bättre, men vad vet jag absolut inte, säger han.

Slut för säsongen?

Nu blir det en ny undersökning av den skadade foten och sedan återstår det att se om han kan göra ytterligare ett försök att rädda sin karriär.

– Det känns svårt. Men jag har ju tränat och kört några matcher och skulle man få till det någorlunda så vill man ju gärna köra med Modo.

Troligen är det ändå slut för den här säsongen för Forsberg och därmed ett tungt besked för Modo som hade behövt en frisk "Foppa" för att fixa slutspelsplatsen.

– Får vi inte till det hundra procent så går det inte längre. Det är inget som säger att det är helt kört den här säsongen. Men det ser inte så bra ut, säger Forsberg om sina chanser att spela något mer under 2009.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!