Björklöven förstärker med NHL-legendar

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: NILS JAKOBSSON / © Bildbyrån

Calle Johansson ansluter till Björklövens damlag som resurs.

Klubben bekräftar att klubbikonen – som var med och vann SM-guld med Björklöven 1987 – förstärker organisationen från och med nästa säsong.

– Calle har ju en enorm erfarenhet och är en av våra största hockeyspelare genom tiderna som förutom att ha spelat över 1100 matcher i NHL även har varit tränare i Washington Capitals bara för några säsonger sedan, säger sportchefen Tom Heikka.

Hans meritlista talar för sig själv.

Calle Johansson kan stoltsera med 1110 NHL-matcher, 535 NHL-poäng (119 mål, 416 assists) och 75 SHL-matcher. Han har representerat klubbar så som Washington Capitals, Buffalo Sabres, Frölunda och Björklöven.

Den sistnämnda klubben bekräftade i dag att Johansson återvänder till Umeå.

”Kan hålla en del isträningar”

Björklöven skriver på sin hemsida att Calle Johansson från och med nästa säsong kommer att figurera som resurs åt klubbens damlag.

– Det är med stor glädje som jag kan presentera Calle Johansson som resurs till Björklöven dam kommande säsong. Han kommer att agera som rådgivare och extern coach till både ledarna och spelarna och även hålla i en del isträningar, skriver Björklöven dams sportchef Tom Heikka.

– Calle har ju en enorm erfarenhet och är en av våra största hockeyspelare genom tiderna som förutom att ha spelat över 1100 matcher i NHL även har varit tränare i Washington Capitals bara för några säsonger sedan. Han är dessutom en gammal Björklövenspelare själv och kommer att tillföra en oerhörd mängd med rutin och kunskap till organisationen.

Publicerad: