Comeback för nyblivna pappan Hagelin

avPer Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Det har varit bråda, och lyckliga, dagar för Carl Hagelin.

För ett par dygn sedan blev han och hustrun Erica föräldrar för första gången – och efter nästan två veckor på skadelistan kunde den 29-årige sörmlänningen göra comeback när Pittsburgh i natt utjämnade sin slutspelsserie mot Washington.

– Ja, senaste tiden har man haft mycket att vara glad åt, säger ”Hagge” till Sportbladet efter 3-1-segern

Det var i söndags Carl och Erica Hagelin nedkom med en liten flicka som ska heta Blanche.

– Hon har redan Hagelin-frissa, meddelar han.

– Det har varit onekligen varit hektiskt på slutet, och mycket att vara glad åt. 

Ja, för den kvicke Pittsburgh-stjärnan – som saknats i mästarnas laguppställning sedan han knockades med en hård tackling av Philadelphia-kaptenen Claude Giroux för snart två veckor sedan – hann sedan inte mer än hem från BB förrän han fick nästa goda nyhet.

Läkarna gav honom grönt ljus så han kunde göra comeback i fjärde matchen mellan Penguins och Washington hemma i PPG Paints i natt.

Foto: Kirk Irwin / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Foto: Gene J. Puskar / TT / NTB Scanpix

Visserligen fick han spela med stort visir – som indikerar att han har en faktur på käkbenet – men ändå. Han var äntligen med igen.

– Under slutspelet pratar man inte om vad man har för skador. Det kan jag berätta när vi spelat färdigt, fortsätter han.

”Game 5 alltid viktigt”

– Vad jag kan säga är att det var väldigt roligt att vara tillbaka och känna på slutspelsnerven igen. Det är i och för sig bara åtta-nio dagar sedan jag spelade senast, men intensiteten höjs för varje ny omgång och det här var något annat. 

Dessutom gick det bra.

Penguins riskerade efter hemmaförlusten häromdagen att hamna i tungt 1-3-underläge men slog tillbaka och vann med 3-1 – ett resultat som fastställdes när Jake Guentzel satte sitt andra mål för kvällen i tom kasse i slutminuten.

– Det var en mer jämn och tillknäppt match än de tidigare, tycker ”Hagge”.

– Vi spelade stabilt i 60 minuter och såg med en man högt upp i banan hela tiden till att de inte fick komma i några två-mot-en-lägen alls. I de andra matcherna har framförallt Ovetjkin kommit loss på det sättet och satt flera kassar, men ikväll fick han inga såna chanser.

Serien mellan de klassiska gamla rivalerna, som nu alltså står 2-2, fortsätter med en ny batalj i Washington natten till söndag.

– ”Game 5” är alltid viktig, och vi ska försöka åka dit och göra en så bra match som möjligt och vinna, säger ”Geparden från Nykvarn”. 

NHL-säsongen 2017/18 i siffror 00:23

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM