Tjärnqvist byter Gretzky mot Rögle

Foto: Många var intresserade – men till slut blev det Rögle för Mathias Tjärnqvist.
HOCKEY

Övergiven av Wayne Gretzky – och kontraktslös sedan april.

Nu ska Mathias Tjärnqvist, 29, ta revansch i elitserien igen.

– Jag har ett år på mig att hitta självförtroendet i Rögle igen, säger forwarden till TT.

Efter nio säsonger i andra klubbar, varav det senaste ett och ett halvt året i Wayne Gretzkys Phoenix Coyotes, blir Mathias Tjärnqvist Rögles andra stora hockeynamn efter Kenny Jönsson. Han återvänder till Sverige för att hitta sig själv igen.

– Jag blev mest satt i ett fack i USA, de ville ha mig i en defensiv roll och då var det bara att köpa det, säger Tjärnqvist, som vunnit SM-guld två gånger med Djurgården och under NHL-lockouten 2004-2005 spelade med HV71.

– Men Rögle är min moderklubb och klubben i mitt hjärta, det var det enda alternativet, säger han.

– Jag tycker att Sverige är den bästa platsen att synas på och tanken är väl att jag under det här året ska utveckla min offensiv igen och kunna återvända till NHL efter det.

Rögles sportchef Roger Hansson är nöjd med prestigevärvningen:

– Mathias står för mycket Ängelholmskänsla och bidrar till att vi behåller den lokala förankringen både inom klubben och hos publiken. En seriös spelare som jobbar hårt varje kväll och tillför oerhört mycket energi till laget, det är därför vi tar hit honom. I fjol tillhörde han NHL:s bästa boxplay-spelare, säger Hansson i ett pressmeddelande.

– Med Mathias i laget ökar våra chanser ytterligare att nå vår målsättning: SM-slutspel och därmed nytt elitseriekontrakt.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM