HV71:s mäktiga vändning i derbyt

Uppdaterad 2016-11-15 | Publicerad 2016-11-12

Vände 0–3 till seger – Hansson straffhjälte precis som ifol

Niklas Hansson, straffar och Vida Arena är en bra kombination.

För andra gången på drygt ett år avgjorde HV71-backen en straffläggning i Växjö – och han gjorde det med en exakt likadan straff som senast.

– Det är en riktig Växjödödare det där, säger HV71:s tränare Johan Lindbom.

Följ ämnen

När HV71 besegrade Växjö i Vida Arena efter straffar den 31 oktober 2015 hette hjälten Niklas Hansson.

– Det var lite av en specialare jag har, sa Hansson till Sportbladet efteråt.

Drygt ett år senare avgjorde samme Hansson återigen en straffläggning i Vida Arena – och han gjorde det med exakt samma variant.

– Jag såg att de hade en ny målvakt och jag tänkte att det kan vara värt att testa. Skönt att se den gå in igen, säger Hansson, 21.

Är det en Hansson-specialare?

– Jag har gjort den tidigare och den har fungerat. Om det är en Hansson-specialare vet jag inte, men den har som sagt fungerat.

Kör du samma variant nästa gång?

– Jag vet inte. Jag kan inte lova att jag kör den här igen, vi får se, säger Hansson.

”Riktig Växjödödare”

Tränaren Johan Lindbom var glad att 21-åringen körde en favorit i repris.

– Det där får han gärna fortsätta med. Det är en riktig Växjödödare det där, säger Lindbom, som egentligen ville att Hansson skulle lägga en straff tidigare.

– Han vill inte vara i början, utan han vill gärna vänta till de där suddenstraffarna. Jag frågade vid fjärde omgången, men då ville han avvakta, säger Lindbom.

Med sitt straffmål fullbordade Hansson en mäktig vändning av HV71. Jönköpingslaget låg under med 0-3 och var på väg mot andra derbyförlusten på lika många dagar, men de samlade kraft och lyckades till slut få med sig extrapoängen.

– När de fick 3-0 kändes det nästan som ”skit samma, nu kör vi” och går det så går det. När vi fick in ett mål tog vi över. Det här visar att vi har något väldigt starkt i laget, säger Lindbom.