Utredningen mot Björklövenspelaren blir helt nedlagd

HOCKEY

Greps natten till lördag misstänkt för flera brott

Utredningen mot den Björklövenspelare som greps misstänkt för en rad brott läggs ner.

Enligt jourhavande förundersökningsledaren Mikael Lundberg går det inte att styrka uppsåt.

– Vi har lagt ner utredningen, säger Lundberg till P4 Västerbotten.

Natten till lördag greps en spelare i IF Björklöven efter en lagfest i Östersund. Spelaren misstänktes då för misshandel, våld mot tjänsteman och sexuellt ofredande. Umeå-klubben stängde av spelaren tills den rättsliga processen var klar.

Under måndagen kom det fram nya uppgifter om att spelaren ska ha tagit en kvinna på brösten och rumpan samt knuffat och slagit en annan kvinna.

Nu meddelar den jourhavande förundersökningsledaren Mikael Lundberg att utredningen läggs ner.

Hållit flera förhör

Lundberg säger till P4 Västerbotten att det inte går att styrka uppsåt till brotten spelaren misstänks för. Polisen har hållit förhör med de tre målsägandena samt två ordningsvakter.

– Det finns inte de ingredienser i brotten som gör att vi kan redovisa det här till åklagaren att brott har begåtts. Så vi har lagt ner utredningen, säger Lundberg till P4 Västerbotten.

Lundberg konstaterar att det har varit alkohol involverat men att det efter förhören inte framkommit att det har varit några slag inblandade.

– Hon (en av målsäganden reds anm) har inte haft ont och det är ytterligare ett rekvisit för misshandel. Vittnesuppgifterna stärker inte slagen, säger han.

Gällande det misstänkta sexuella ofredandet ska spelaren ha närmat sig de tre kvinnorna vid en bardisk och lutat sig över dem. En av dem tycker att spelaren kommit åt hennes bröst men Lundberg säger att det inte går att visa uppsåt.

Spelaren fortsatt avstängd

Björklövens VD Joakim Gustafsson säger att det är positivt att utredningen är nedlagd. Samtidigt kommer klubben fortsätta med den interna utredningen.och meddelar att spelaren fortsatt kommer vara avstängd tillsvidare.

– Han har agerat omdömeslöst. Att vara så berusad att man inte vet vad man gör är att gå långt över gränsen för vad som är okej. Det är definitivt inte så man agerar som representant för Björklöven, säger Gustafsson till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM