Rangers vägrar ge upp: ”Blickar uppåt”

avPer Bjurman

Publicerad:
Foto: Perry Nelson / TT

NEW YORK. Rangers säsong ska vara över.

Men ingen tycks ha berättat för spelarna.

De fullbordade i natt en västkanadensisk ”sweep” mot Edmonton och har plötsligt bara tre poäng upp till slutspelsstrecket.

– Ja, vi ger absolut inte upp. Tvärtom, nu har vi vittring och blickar uppåt, säger målskytten Mika Zibanejad till Sportbladet efter 3-2-segern

Det hette ju att New York Rangers ledning hissade vit flagg och gav upp den här säsongen när de för ett par veckor sedan deklarerade att de tänkte sälja av halva truppen och börja bygga för framtiden.

Men det verkar som att coacher och spelare inte fått det memot.

Sedan den slutgiltiga utförsäljningen i måndags har de inte gjort annat än vunnit.

I onsdags slog de Vancouver, igår natt följde de upp med en seger mot Calgary – och i natt fullbordade de alltså en västkanadensisk ”sweep” genom att nypa till Edmonton med 3-2 i Rogers Place.

– Ja, det är lite roligt. Alla runtomkring tror att vår säsong är över, men så tänker ju inte vi killar i laget, säger Mika Zibanejad på telefon strax innan laget ska lyfta från flygplatsen i Edmonton och åka hem till New York igen.

”Inget att förlora”

– Nu när alltihop är över har det släppt för oss som är kvar. Vi känner liksom att vi inte har något att förlora. Vi försöker bara spela för varandra och ha så kul som möjligt.

Efter denna tredje raka seger har Rangers plötsligt bara tre poäng upp till strecket.

Det är nästan så man skulle kunna tro att de satsar på att ta sig till playoff – på pin kiv och helt i strid mot somligas önskningar om en tankning för att få så bra utgångsläge som möjligt inför draftlotteriet.

– Absolut. Vi försöker bara fokusera på en match i tag, men vi har vittring nu och blickar upp. Det vore en rätt fantastisk story om vi ändå fixade det, fortsätter Mika.

– Jag tycker det påminner om det där året med Ottawa, när vi hade 15-16 poäng upp och var helt avskrivna. Då kom ”The Hamburglar” (målvakten Andrew Hammond) in och stod på huvudet sista 20-25 matcherna och till slut tog vi oss till slutspel.

Henke fick ledigt

Den 24-årige stockholmaren bidrog själv till nattens seger med ett powerplay-mål – hans nittonde fullträff för säsongen – och en assist.

– Mm, kul att få bidra lite offensivt igen. Det har gått lite upp och ner för mig ett tag, men nu hoppas jag det kan rulla på lite, både för mig och laget.

En annan som hade stor del i segern var rookien i kassen.

Henrik Lundqvist fick en välförtjänt night-off efter att ha stoppat 50 skott två matcher i rad och i hans ställe kom unge, rysk-bulgariske Alexandar Georgiev in och gjorde 35 räddningar – och vann sin allra första NHL-match.

– Våra målisar har fått lite väl mycket att göra de här matcherna, men spelat väldigt bra, båda två. Kul att se att han fick en seger också, säger Mika.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM