Frölundas guldhjälte stormade planen

Av: Andreas Käck, Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Fördes ut från Gamla Ullevi med polis

1 av 2 | Foto: ANDERS DEROS

Planen var tom i väntan på beslut om stormötet IFK Göteborg Malmö FF skulle återupptas när en man stormade ner på planen och sköt in en boll i mål.

Mannen är Frölundas guldhjälte Mats Rosseli Olsen – som fördes bort från arenan av ordningsvakter.

– Alltid drömt om å göra mål där! Göteborg!  Ni är bäst!!!, twittrar han.

Foto: BILDBYRÅN

En av de värsta skandalerna i allsvenskans historia utspelade sig på Gamla Ullevi i kväll när matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF tvingades avbrytas efter att en smällare exploderat vid Tobias Sana och assisterande domaren Mathias Klasenius.

Under en dryg halvtimme väntade publiken på om matchen skulle återupptas. Då stormade plötsligt en man in på planen, sprang rakt över gräsmattan och sparkade in matchbollen i ett tomt mål.

Men det var inte det märkliga.

Det var att mannen var Frölundas guldhjälte Mats Rosseli Olsen.

Olsen tog guld med Frölunda i söndags och twittrade inför matchen att han var på plats för att se kompisen Haitam Aleesami.

– Jag och Le Mat (SHL-pokalen red. anm.) är och se på Haitam trilla ball mot Malmö, skrev han.

”Förstår att det är allvarligt”

GT:s hockeyjournalist Henrik Leman var på plats vid spelartunneln när Rosseli Olsen fördes av planen fasthållen av ordningsvakter och säger att Frölundaspelaren log mot honom. Iklädd Frölundas guldtröja och med en IFK-halsduk i handen fördes han sedan bort från arenan.

Och det verkade som det var en överlagd händelse. Kort senare twittrade nämligen Mats Rosseli Olsen:

– Älskar IFK och Frölunda! Alltid drömt om å göra mål där! Göteborg! Ni är bäst!!!.

”Bett om ursäkt”

När Sportbladet ringde upp Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler hade han först inte sett händelsen, men tjugo minuter senare konstaterade han:

– Jag har fått en hyfsad bild av vad som har hänt och föreningen kommer att göra ett uttalande. Personen i fråga har bett om ursäkt till alla parter, det här är självklart inte något som följer vår värdegrund och inget vi står bakom.

Riskerar han sitt jobb som Frölundaspelare?

– Du har fått min kommentar.

Enligt ordförande Mats Grauers var det ingen alkohol inblandad och Mats Rosseli Olsen behövde aldrig föras med till polisstationen.

Vännen: ”Sa bara 'vad gör du?'”

Mats Rosseli Olsens vän, IFK-spelaren Haitam Aleesami, var även han minst sagt ställd när han såg Rosseli Olsen i spelargången.

– Jag sade bara "vad gör du"? Men i övrigt vill jag inte kommentera det. Det är inte min sak, säger Aleesami till TT och fortsätter:

– Det är en jättebra polare till mig, jag hoppas bara att det inte blir något allvarligt av det här.

Mats Rosseli Olsens kontrakt med Frölunda sträcker sig till 2018.

Publicerad:

LÄS VIDARE