SHL 2015/2016

”Säker på att han blir en publikfavorit”

Av: 

Henrik Norman

HOCKEY

Örebro går på värvningsoffensiv – presenterade fem

Michael Haga, Gustaf Franzén och Axel Brage är tre av namnen.
Michael Haga, Gustaf Franzén och Axel Brage är tre av namnen.

Örebro Hockey förstärker laget.

Nu presenterar klubben hela fem(!) nyförvärv.

– Ganska säker på att han blir en publikfavorit, säger general managern Pontus Gustafsson.

Örebro presenterade i dag fem spelare på en presskonferens.

Det handlar om:

Siim Liivik, 28, forward, Estland/Finland

Spelat i både Espoo Blues och HIFK som också var senaste klubbadressen. Fysisk spelare som skrapat ihop 641 utvisningsminuter på 414 spelade matcher i finska Liiga. På lika många matcher har det blivit 122 poäng (50+72).

– Ganska säker på att han kommer att bli en publikfavorit med sin uppoffrande spelstil. Kommer förhoppningsvis göra mycket nytta för oss, säger general managern Pontus Gustafsson.

– En kille som står upp när det blåser. Han blir bara bättre när det är slutspel och det är såna spelare som vi har saknat tidigare, säger tränaren Kenta Johansson.

Dominique Heinrich, 25, back, Österrike

Österrikisk landslagsback. Kommer närmast från Salzburg där han varit i 8 säsonger.

– Österrike går bra för oss historiskt så vi satsar där igen. Härlig kille som nyss tagit guld med Salzburg, säger Pontus Gustafsson.

– Spelade VM förra året med Österrike. Gjorda många poäng i powerplay. Rörlig, men hans styrka är att hitta målet och sitt spelsinne och sitt spel i powerplay, säger Kenta Johansson.

Gustaf Franzén, 19, center, Sverige

Har spelat i både Vita Hästens och HV71s ungdomslag. Senaste säsongerna har han spenderat i OHL och Kitchener Rangers där han varit en stadig poängplockare. Senaste säsongen i OHL gjorde han 52 poäng (17+35) på 66 matcher.

– Kommer konkurrera om en plats. Energisk och jobbar stenhårt med och utan puck. Kan även göra mål. Var en lovande spelare i HV71 men valde att åka över för att utvecklas på det sättet, säger Kenta Johansson.

Axel Brage, 27, målvakt, Sverige

Tillhörde länge Linköping men har genom utlåningar representerat många klubbar däribland, Växjö, Oskarshamn, Tingsryd, Troja-Ljungby, Sundsvall. På senare år har han varit i Malmö, Pantern och framförallt Vita Hästen där han stod 73 matcher över de senaste två säsongerna.

– Axel har gått den långa vägen. Fick sitt genombrott fjolårssäsongen när han tog Vita Hästen väldigt långt och han var en matchvinnare som var jämn under hela säsongen och fortsatt i år och gjort en bra säsong. Han blir ett bra komplement till Julius Hudacek som kanske kan utmana honom, säger tränaren Kenta Johansson.

Michael Haga, center/forward, 24, Norge

Kommer närmast från Almtuna där han blev poängkung med sina 45 poäng (23+22) på 52 matcher.

Har även representerat norska landslaget.

– I mitt tycke en perfekt spelarprofil som passar Örebro, säger Pontus Gustafsson.

– Skridskostark center. Spelskicklig och konstruktiv spelare som kan göra mycket poäng. Jag tror han kommer att bli ett utropstecken. Har även gjort det bra i norska landslaget. Stor utvecklingspotential, säger Kenta Johansson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

MILJONKEDJAN

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2015/2016

Julius Hudacek

Örebro HK

SHL Svenska hockeyligan