”Kan inte ha spelare som säger nej”

Foto: Bildbyrån

avErik Karlsson

HOCKEY

Frölundas juniorer vill hålla vägen öppen för spel på college och tackar därför nej till A-lagsspel.

Då stänger klubben av spelarna, skriver GP.

– Vi kan inte ha spelare som säger nej till spel, säger Roger Rönnberg till tidningen.

Det är de amerikanska collegereglerna som ligger bakom den turbulens som råder i Frölundas junior och A-lagsverksamhet.

Ska man spela ishockey på college så måste man vara amatör, det vill säga att man inte får tillhöra professionella klubbars A-lagsverksamhet.

Det ställde till stora problem för Roger Rönnberg när han skulle plocka upp en juniorback för att fylla luckorna i ett skadedrabbat lag häromveckan. Enligt GP tackade i tur och ordning Calle Ehrnberg, Arvid Aronsson och Jacob Olbing nej medan en fjärde tillfrågad, Jacob Nordqvist, först ville konsultera med sin agent.

”Jätteknepig situation”

Det fick klubben att välja femtealternativet Markus Christensen.

De negativa beskeden från juniorerna har nu fått klubben att agera. Enligt GP får Arvid Aronsson varken spela eller träna med J18 eller J20 medan Calle Ehrnberg enbart tillåts träna med J18.

– Det blir en jätteknepig situation för oss, där vi har killar som blir uttagna till match och plötsligt tackar nej. Så kan vi inte ha det. Vi måste vara tydligare i vår kommunikation. Spelar du i vårt juniorlag, då gör du det för att du förbereds för att på riktigt kunna spela i vårt seniorlag, säger Roger Rönnberg.

”Inte alls bra”

Varken Rönnberg eller klubbdirektör Christian Lechtaler vill kommentera detaljer kring spelarnas status just nu. Inte heller Arvid Aronssons agent Pontus Norén vill kommentera händelsen i nuläget.

Spelarfacket Sicos generalsekreterare Erik Zachrisson kommenterar uppgifterna så här:

– Stämmer de uppgifter som du presenterar, att spelare stängts av, så är det naturligtvis inte alls bra. Jag får återkomma i fallen, säger han till GP.

ARTIKELN HANDLAR OM