Nystart för Brodin under nya coachen

avPer Bjurman

Svensken matchhjälte för Wild

1 av 2 | Foto: REUTERS

NEW YORK. Jonas Brodin har genomgått en offensiv pånyttfödelse sedan Bruce Boudreau tog över som coach i Minnesota. 

När de slog Winnipeg i natt blev han till och med matchhjälte.

– Jag trivs väldigt bra med hela den ledarstab vi har nu, säger den värmländske backen till Sportbladet efter 3-1-segern.

Ställningen i den sedvanligt tajta och tuffa matchen mellan divisionsrivalerna Minnesota och Winnipeg var 1-0 när Jonas Brodin i ett powerplay i mitten av tredje perioden fick en fin passning av Mikael Granlund och piskade in sitt andra mål för säsongen.

Därefter hann Blake Wheeler visserligen reducera för Jets, men till slut satte Zach Parise ytterligare en puck i tom kasse – och därmed blev ”Bacons” mål matchavgörande.

– Väldigt skönt. Matcherna mot Winnipeg är alltid täta och tuffa, de är svåra att spela mot, säger den 23-årige värmlänningen på telefon från svenskbygderna i norr.

– Målet var lite flyt. Granlund slog en väldigt öppnande diagonalpassning och jag försökte bara in den på mål och sedan studsade pucken lite turligt på en Winnipeg-forward och in.

”Det är stor skillnad”

Det må så vara, men avtrycket i protokollet var ingen tillfällighet. Jonas  har helt uppenbart fått en offensiv nytändning under nye coachen Bruce Boudreau. Han är nu uppe i sju poäng på 19 matcher. Ifjol tog det honom 68 matcher att få ihop den skörden.

– Ja, det är stor skillnad nu. Jag tar för mig mer och skjuter mer och har mer självförtroende, bekräftar han.

– Jag trivs väldigt bra med hela den ledarstab vi har nu. Även back-coachen, Scott Stevens, är ett stort stöd. De pratar med en och lär en saker hela tiden.

ARTIKELN HANDLAR OM