San Jose vidare till semi efter jättekross

HOCKEY

Fick Pekka Rinne utbytt Se höjdpunkterna!

1 av 2 | Foto: AFP GETTY

NEW YORK. Andra Stanley Cup-omgången slutade med ytterligare en Game 7-kross – och det var San Jose som stod för krossandet.

De körde över ett tafatt och blekt Nashville hemma i Sharktank, vann med rungande 5-0 och är därmed klara för konferensfinal mot St. Louis Blues.

–  Vi har något väldigt speciellt på gång i det här laget, säger ärrade veteranen Joe Thornton.

För andra natten i rad blev världen varse att Game 7 i Stanley Cup-slutspelet inte nödvändigtvis innebär spänning, dramatik och kamp om varje millimeter.

San Jose var i sitt avgörande mot Nashville till och med mer överlägsna än vad St Louis ett dygn tidigare var i sitt mot Dallas och om det inte varit för en vaken Pekka Rinne i gästernas kasse hade de redan efter första periodens ursinniga urladdning kunnat ha ledningen med rent astronomiska siffror.

Nu stod det ”bara” 2-0 när de inledande 20 minuterna var spelade, men redan 36 sekunder in i mittperioden  ökade Logan Couture – en av många Sharks-veteraner som den här våren svarat för karriärens bästa playoff-framträdande – på till 3-0 och där kändes det som att matchen definitivt var avgjord.

”Mer djup i truppen”

Till slut skrevs siffrorna alltså till 5-0 och det betyder att Sharks, som så ofta kollapsat när det väl blivit skarpt läge, stormar in i den västra konferensfinalen

– Vi har inte fokuserat på vad som hänt tidigare, bara på vad som händer i nuet, säger den mäktige Joe Thornton tillö NBC.

– Man kan peka på att vi har mer djup i truppen i år, för det har vi verkligen, men framförallt är det här en grupp människor som har något väldigt speciellt på gång här. Vi tror på varandra och vi tror på det vi gör.

”Vill inte sluta än”

Därför tror han också på framgång mot St Louis Blues de kommande veckorna.

– Det är ett väldigt bra lag, men vi vill inte sluta spela på länge ännu. Vi ska ta oss vidare ytterligare ett steg, säger ”Jumbo Joe”.

För Nashville blev det ett tråkigt slut på en lyckad säsong och ett enastående slutspel. De såg trötta och tafatta ut och hade inget att sätta emot när Sharks vevade igång i den inledande perioden.

– Det är en besvikelse, men det var inte mycket snack i den här matchen. De var bättre än oss, konstaterar coachen Peter Laviolette.

Se fler klipp och höjdpunkter på viasatsport.se

ARTIKELN HANDLAR OM