Zetterberg: ”Det svider”

HOCKEY

Missade chansen att nå slutspel i natt

1 av 3

NEW YORK. Detroit Red Wings hade en chans att ta sig tillbaka upp på slutspelsplats natt, då Boston oväntat åkte på stryk åkte på stryk mot New Jersey.

Men trots att de inom loppet av fyra minuter i andra perioden vände 0–2-underläge till 3–2-ledning i sin bortamatch mot Montreal förlorade även Wings.

– Det svider men det finns inget annat att göra än att se framåt, säger lagkaptenen Henrik Zetterberg efter 4–3-förlusten.

Det går förstås att även säga att Boston Bruins försatte en väldigt fin möjlighet.

De hade hade kunnat rycka och skaffa sig lite andrum inför de svåra möten som nu väntar mot Chicago och St Louis, men trots att de vann skotten med 40–15 (!) lyckades de förlora nattens bortamatch mot New Jersey Devils.

– Vi har inga andra än oss själva att skylla på. Vi kan tycka att vi gjorde så bra vi kunde men det räcker inte den här tiden på året, säger coachen Claude Julien till nhl.com.

– Det är vårt eget fel att vi gör det svårare för oss själva hela tiden och nu får vi slåss för våra liv igen.

Det får Detroit Red Wings också.

Tagit chansen

Om de slagit avsågade Montreal i natt hade de studsat rakt upp på tredjeplatsen i Atlantic-divisionen och i andra perioden såg det ut som att de var på god väg att göra det också.

Inom loppet av fyra minuter vände de 0–2-underläge till 3–2-ledning – bland annat sedan Gustav Nyquist äntligen brutit sin måltorka.

Men i tredje tappade de åter spelet och fick alltså till sist stryk med 4–3.

– Det svider lite mer än vanligt. Det var en stor match och väldigt viktiga poäng stod på spel, säger Henrik Zetterberg till nhl.com.

Kan dra ifrån

– Men vi har fortfarande en chans och det finns inget annat att göra än att glömma det här och se framåt.

Bäst var kvällen antagligen för Philadelphia Flyers – trots att de inte spelade.

De har nu, med två matcher mindre spelade än Red Wings, en fin chans att dra ifrån i slutspelsracet.

ARTIKELN HANDLAR OM