Klart: Inget KHL-spel för Crowns

HOCKEY

Anmälningstiden har gått ut

KHL-projektet går om intet för Crowns för den här gången.

Anmälningstiden har nämligen gått ut – något som bekräftas av vicepresidenten Georgy Kobylyansky i rysk media.

– De kan försöka igen nästa år, säger han till den ryska sajten R-sport.

För några veckor sedan höll initiativtagarna till projektet Crowns en diffus och kritiserad presskonferens där tanken var att förklara möjligheten att skapa ett svenskt KHL-lag redan till nästa säsong.

Men nu står det klart att projektet läggs ned för den här gången.

Kan söka efter nästa säsong

Hockeysverige.se skriver att det inte blir något spel i KHL för Crowns även om det skulle vara så att en överenskommelse mot förmodan skulle nås med Svenska Ishockeyförbundet.

Anledningen är att det nu, enligt den ryska sajten R-Sport, är försent att anmäla ett lag till KHL, något som bekräftas av ligans vicepresident Georgy Kobylyansky.

– Svenska ishockeyklubben Crowns kommer inte vara med i KHL kommande säsong. Programmet har redan slutförts och de kan försöka igen nästa år, säger Kobylyansky.

Som tidigast kan Crowns alltså ansöka om en plats i KHL säsongen 2017/18.

Förbundet har sagt nej

Redan i början på maj bekräftade Internationella hockeyförbundets ordförande Rene Fasel för Sportbladet att ett svenskt KHL-lag skulle vara en omöjlighet så länge det nationella förbundet säger nej.

– Vi har inget emot att KHL expanderar, men så länge det nationella förbundet säger nej, så gör vi det också. Det är en regel som inte går att kringgå. Det är inte ens en fråga för oss längre, sa Rene Fasel.

ARTIKELN HANDLAR OM

KHL