Så ställer Juniorkronorna upp i premiären

Foto: BILDBYRÅN
Alexander Nylander och Elias Pettersson.

avHans Abrahamsson

HOCKEY

Laget som ska göra det mot Vitryssland – superduon paras ihop direkt

Vitryssland väntar i premiären för Juniorkronorna. 

Och nu har förbundskapten Tomas Montén bestämt hur han ska formera laget.

Bland annat paras stjärnduon Alexander Nylander och Elias Pettersson ihop i samma kedja. 

Efter två träningsmatcher i USA (Danmark och USA) är det dags för allvaret. I kväll klockan 20.00 svensk tid går Juniorkronorna in i turneringen och man gör det mot nykomlingen Vitryssland. 

Normalt sett en enkel match för Sverige, men Montén vill ändå varna lite: 

– Dels är det premiär, dels en motståndare du sällan möter, dels är det nedsläpp kl 14 lokal tid. Något som gör att vi inte kan ha någon normal morgonrutin. Jag hoppas de här tre sakerna kommer höja fokus på våra spelare, att de inte tar något för givet, säger han.

Inför avresan till Nordamerika hade Montén och den svenska ledningen ingen koll alls på Vitryssland. Nu har man sett vitryssarna i två träningsmatcher i USA och har en hygglig bild av motståndaren: 

– I grunden ett defensivt lag som ställer upp och vill spelvända. Såna grejer som vi tryckt på och vi får inte bjuda på något. Inte spela naivt och forcera fram saker.

Superduon tillsammans direkt

Tomas Montén vill inte lämna något definitivt lag, men enligt vad Sportbladet erfar blir det bland annat en en kedja med Alexander Nylander, Linus Lindström och Elias Pettersson. Nylander som öst in poäng i JVM tillsammans med SHL:s poängkung Pettersson.

– Det jag kan säga är att Filip Gustavsson står i mål och att vi kommer att rulla på sju backar och tretton forwards.

Enligt Sportbladets uppgifter är det inte helt klart hur de två första backparen spelar under själva matchen. Rasmus Dahlin kommer troligtvis att spela tillsammans med Erik Brännström men det kan också bli i par med Jacob Moverare. I så fall spelar Brännström med Timothy Liljegren.

Följ kvällens premiär här!

Svenskarna som vunnit poängligan i JVM 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM