Ikonen fick ingripa från läktarplats: ”Snacka om reflexer”

1 av 4 | Foto: C MORE

avSimon Norberg

HOCKEY

Conny Gyllander gjorde 16 säsonger i Vita Hästen och har sin tröja i taket i Himmelstalundshallen.

I dag fanns han på plats i arenan när topplaget Oskarhamn gästade och den gamla målvakten visade att takterna fortfarande sitter i.

– Snacka om reflexer, de sitter kvar fortfarande, utbrast Björn Oldéen i C More.

Conny Gyllander, 54, spelade för Vita Hästen i dåvarande division 1 mellan 1980 till 1996 och sedan 2014 hänger målvaktens tröja i taket i Himmelstalundshallen i Norrköping.

När topplaget Oskarshamn gästade Vita Hästen i hockeyallsvenskan under onsdagen fanns klubbikonen så klart på plats i arenan.

Conny Gyllander fick se hemmalaget kvittera till 1–1 genom Jesper Samuelsson och sedan Jens Hellgren göra 2–1 innan succébacken Marcus Björk kvittera i mittenakten.

Hyllades för sin ”plockräddning”

Matchen avgjordes sedan i slutronden när Rikard Olsén klev fram och sköt 4–3-målet bakom Wictor Ragnewall med knappt sex minuter kvar.

Men det mest uppseendeväckande i Himmelstalundshallen var inte själva spelet. Istället var det just Conny Gyllander som visade prov på att han kan än.

Det var nämligen i den andra perioden när pucken åkte upp bland publiken efter ett ihopslag i mittzonen som Gyllander sträckte sig fram och fångade pucken.

Något även C More reagerade på.

– Snacka om reflexer, de sitter kvar fortfarande. Han plockar med högern här, det var vänstern tidigare. Men han visar att de sitter i båda nävarna, utbrister Björn Oldéen i sändning.

– Han spelade i Vita Hästen flera säsonger, men även tre säsonger i mitt lag, Linköping. En kille som jobbade hela dagen och kom till träningen med så mycket energi, det var helt ofattbart. En riktig förebild för unga hockeyspelare, säger experten Mike Helber när den tidigare burväktaren kommer på tal.

ARTIKELN HANDLAR OM