Svensken stor hjälte – avgjorde för Washington

HOCKEY

André Burakovsky avgjorde på övertid

Foto: USA TODAY Network / Sipa USA

NEW YORK. Andre Burakovsky blev stor matchhjälte för Washington i natt.

Han avgjorde den svåra bortamatchen mot Dallas på övertid – efter att ha producerat både mål och assist även under ordinarie matchtid.

– Det var första matchen sedan jag kom tillbaka från min skada som det kändes att allt stämde. Jäkligt skönt, säger den 22-årige skåningen till Sportbladet efter 4-3-segern

Han har spelat sex matcher sedan den tumme han bröt i oktober hade läkt färdigt, men på många sätt kändes det som att Andre Burakovskys verkliga comeback ägde rum i American Airlines Center i centrala Dallas i natt.

Han gjorde redan i mitten av första perioden sitt första mål sedan återkomsten, spelade snyggt fram till Brett Connollys sena 3-3-kvittering – och så avgjorde han på övertid med ett rykande skott i nättaket bakom Ben Bishop.

– Jag fick en väldigt fin passning av John Carlson och såg att målisen hade lämnat en liten lucka och försökte få in den där. Det gick bra, säger ”Burra” på telefon från Texas.

– Det var första matchen sedan jag kom tillbaka från min skada som det kändes att allt stämde. Jag var ändå borta sju veckor och då tar det ett tag innan man kommer in i det igen och får rätt känsla och tajming. Men ikväll var allt liksom som det skulle igen. Jäkligt skönt.

Segern var ett plötsligen hett Washingtons fjärde raka, varmed de biter sig fast i toppen av den löjligt jämna Metropolitan-divisionen.

– Ja, efter en trög start tycker jag det börjar se riktigt bra ut, fortsätter Andre.

– Vi tappade ju mycket folk efter förra säsongen, men nya unga killar som Christian Djoos och Jakub Vrana har kommit in och tagit på sig stora roller och sköter sig verkligen utmärkt.

Nicklas Bäckström bidrog med en assist och det gjorde även svenske Dallas-backen John Klingberg. Det betyder att han fortfarande är ensam etta i backarnas poängliga. 

• • •

Det var inte bara Robert Burakovsky – Andres berömde pappa – som kunde sitta hemma och jubla över avkommans framfart i natt.

Hans bäste kompis Heinz Ehlers fick se även sin son – Nikolaj – briljera.

Den 21-årige dansken gjorde två mål när Winnipeg, som ett av få lag den här säsongen, lyckades slå Nashville i Bridgestone Arena.

Även finländska underbarnet Patrik Laine bidrog till 6-4-segern med mål nummer sjutton för säsongen.

Calle Järnkrok prickade in ett av Predators mål och Filip Forsberg stod för en assist. Så hans svit a' minst en poäng per hemmamatch består.

• • •

Nä, inte ens serieledarna åker till Vegas och bärgar några givna segrar mot sensationella Golden Knights.

Tampa hade 3-3 i slutet av nattens möte i T-Mobile Arena – efter mål och två assist av Victor Hedman – men 19.36 in i tredje perioden drog backen Braydon Coburn på sig en onödig utvisning och när tre sekunder återstod dammade Shea Theodore till spelstadens vilda glädje in den avgörande 4-3-pucken.

• • •

Det fortsätter vara deppigt för jumbolagen Buffalo och Arizona. De förstnämnda åkte på en 3-0-smäll hemma mot ett allt starkare Boston i natt – och de sistnämnda tappade 2-0 hemma mot Florida och fick spö med 3-2.

Oliver Ekman-Larsson bokfördes för en assist i den matchen.

• • •

Daniel Sedin stod för ett mål och en assist, och brorsan Henrik för två assist, hemma i Rogers Arena i natt – men det hjälpte inte.

Montreal vann en vild match med 7-5 och Canucks slirar nu utför i den västra tabellen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Så avgörs NHL 2017/18 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM