Ber om ursäkt efter domarattacken: ”Otroligt ångerfull”

avJacob Larsson

HOCKEY

Efter förlusten mot Timrå sågade Aaron Palushaj den svenska domarkåren.

Nu ber amerikanen om ursäkt för attacken.

– Min frustration riktades åt fel håll och jag är otroligt ångerfull och vill be om ursäkt för mitt beteende till alla inblandade, säger stjärnan till Örebros hemsida.

Den 29-årige amerikanen, som inför säsongen värvades som den stora stjärnan till Örebro, gav sitt lag ledningen i det ångestladdade bottenmötet mot Timrå i lördags.

Men Timrå vände och vann efter förlängningsspel. Palushaj, som under matchen var inblandad i ett flertal kontroversiella situationer, valde att såga domarna efter matchen.

– Varje match får jag domslut emot mig. Jag vet inte vad det beror på. Kanske för att jag är amerikan? Domarna kanske inte gillar amerikaner. Jag tycker de borde se sig själva i spegeln, sa Palushaj till Sportbladet efter matchen.

Ångerfull

Nu ber 29-åringen om ursäkt för attacken. Örebro skriver på sin hemsida att beteendet inte stämmer överens med klubbens värdegrund, och Palushaj uttalar sig:

– Efter lördagens match mot Timrå var jag otroligt besviken och riktade min ilska åt fel håll. Kritiken som jag riktade mot den svenska domarkåren kom i stridens hetta och jag uttryckte mig väldigt klumpigt. Min frustration riktades åt fel håll och jag är otroligt ångerfull och vill be om ursäkt för mitt beteende till alla inblandade, säger han.

Örebro ligger näst sist i SHL och har tre poäng upp till Timrå på säker mark. Härnäst har laget två raka hemmamatcher, mot Frölunda och Malmö, innan landslagsuppehållet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Örebro HK