Davidsson: Kroppen är i topptrim – jag har inte gett upp...

HOCKEY

HV-veteranen siktar på comeback: ”Går åt rätt håll”

1 av 13 | Foto: TT
I BÅSET Johan Davidsson har stått bredvid coachen Ulf Dahlén under HV:s matcher i höst. Men den 37-årige veteranen, som spelat 776 SHL-matcher för klubben, kan göra en överraskande comeback senare i vinter.

Formstarka HV 71 vinner igen – och är bäst i SHL på att ta ledningen.

Och i vinter kan laget få förstärkning av en spelsugen joker.

– Jag har fan inte gett upp och kroppen är i topptrim, säger Johan Davidsson, 37.

HV 71 studsade tillbaka direkt efter förlusten mot Brynäs och 4–3-vann mot Örebro i en svängig tillställning. I hemmabåset stod den knäskadade lagkaptenen Johan Davidsson och fick se sitt lag ta ledningen för 15:e matchen i rad.

– Stundtals spelar vi riktigt bra. Vi har fortfarande långa stunder när vi inte får till det, men vi är på rätt väg och är jobbiga att möta, säger Davidsson.

”Vill vara med”

Hur är det att stå i båset?

– Annorlunda, och jag är så klart hellre på isen. Jag har ingenting med någonting att göra förutom att ge spelarna support. Jag kanske kan hjälpa till med någon mikroprocent, men det är mest för egen del jag gör det. Man hamnar lite utanför gruppen när man är skadad och jag vill känna att jag är med.

Johan Davidsson, som har gjort 776 SHL-matcher för klubben, har inte spelat hockey sedan i mars på grund av broskproblem i knät. Han kör rehabträning varje vardag mellan nio och tolv och utesluter inte en comeback i vinter.

– Jag fortsätter i samma anda och hoppas att jag kan spela den här säsongen, men jag har inte satt upp någon speciell tidpunkt när jag ska vara tillbaka. Det går sakta, men åt rätt håll. Enda sättet är att bygga upp musklerna kring knät. Jag har inte haft några större bakslag, men inte tagit några jättekliv framåt heller. Men det går som sagt åt rätt håll, det gör det, fortsätter han.

Kontrakt nästa år

37-åringen har tränat på is en del med den skadade lagkompisen Mattias Karlsson, 28.

– Jag har inte kört start och stopp ännu, bara massa rundsvängar. Kroppen är verkligen i topptrim förutom knät. Nu har jag kunnat träna överkroppen också och det hade jag inte tid med innan. Och jag ger fan inte upp förrän det är helt över, säger Davidsson, som har kontrakt över nästa säsong.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71