Skriver öppet brev: ”Förstör vår klubb”

Hot mot AIK-ledare under hela säsongen

Rikard Franzén och Daniel Rudslätt.
Rikard Franzén och Daniel Rudslätt.

Efter hoten mot Daniel Rudslätt och Rikard Franzén skriver nu flera AIK-profiler ett öppet brev mot "mörkret" i klubben.

Samtidigt kan Sportbladet avslöja att allvarliga hot har framförts mot ledningen under hela säsongen.

Bland annat har polisen beslagtagit en dator efter ett hot mot Rikard Franzén under pågående säsong.

Efter att AIK åkt ur SHL och samtidigt varit med och hjälpt Djurgåden att gå motsatt håll har hoten mot AIK:s sportchef Daniel Rudslätt och lagets före detta tränare Rikard Franzén fått mottaga flertalet grova hot. Bland annat placerades grishuvuden utanför deras hem med anledning av deras korta sejourer i just Djurgården.

Legendarerna: "Förstör vår klubb"

Redan tidigare i dag gick klubben ut med ett brev där de tog avstånd mot hoten och nu går även flera stora AIK-profiler som Dick Tärnström, Daniel Bång och David Engblom ut och tar avstånd från hoten i ett öppet brev.

"Vi har ledsnat. Några individer, fyllda av hat och förakt, ska inte få förstöra vår klubb. Hoten mot Daniel Rudslätt och Rikard Franzén är ytterligare ett bevis för att det är dags för de goda krafterna att ta över. Vi kan aldrig acceptera att enskilda personer som gömmer sig i mörkret ska få skända vårt AIK", skriver de bland annat (se hela brevet nedan).

Hot från dag ett

Samtidigt kan Sportbladet berätta att hoten mot ledarna i AIK har varit ett återkommande problem hela året. Framförallt är det Rikard Franzén som redan från dagen han tog över har fått hot med bakgrund av hans tid i Djurgården.

Vid jul gick det så långt att polisen tvingades ingripa, efter en anmälan så beslagtog polisen en dator från en person som skickat hot till Rikard Franzén.

Sportbladet har varit i kontakt med AIK angående uppgifterna och de bekräftar händelserna men vill inte kommentera det ytterligare.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN