Henrik Lundqvist knockad i natt

HOCKEY

”Kommer vara fruktansvärt stel i nacken i morgon”

Foto: Lundqvist liggandes med smärtor efter pååkningen från Kunitz.

NEW YORK. Som om det inte vore nog med Loui Eriksson, Johan Franzén, Henrik Zetterberg och andra svenska OS-hopp på skadelistan.

I natt knockades självaste Henrik Lundqvist också – och blev liggande på isen i påtagliga smärtor.

– Jag mår okej nu efteråt, men känner redan att jag kommer vara fruktansvärt stel i nacken när jag vaknar imorgon, säger målvaktsstjärnan till Sportbladet.

Det var precis i början av övertidsperioden i det oavgjorda mötet mellan New York Rangers och Pittsburgh Penguins som Pär Mårts verkliga mardröm höll på att bli bister verklighet.

Chris Kunitz kom, hårt uppvaktad, i en soloräd genom Rangers-zonen, avlossade ett skott som Lundqvist tog – och sedan kunde Penguins-forwarden inte väja utan körde rakt på den svenske publikfavoriten.

Han störtade rakt i isen, tog sig med båda händerna om huvudet och blev liggande i vad som såg ut som våldsamma smärtor.

– Jag såg honom inte komma och var helt oförberedd på smällen. Då blir man lite omtumlad, jag visste inte riktigt vad som hade hänt och sedan tog det lite tid innan jag kunde återhämta mig, säger ”Henke” när vi träffar honom efteråt.

Spelade vidare

Men återhämtade sig gjorde han till sist, slutförde matchen – och efteråt säger han att han mår bra.

– Jodå, det känns okej. Jag känner av nacken bara och vet att jag kommer vara fruktansvärt stel i just nacken när jag vaknar i morgon bitti. Men det ska inte vara någon fara, försäkrar han.

Några aversioner mot Kunitz – som fick två minuters utvisning för målvaktsinterference – har Lundqvist inte.

– Nej, jag tror inte han försökte köra på mig medvetet, säger han.

Förlorade på straffar

Det skadedrabbade Pittsburgh – utan sina fyra främsta backar, bland annat – lyckades till slut vinna på straffar, men stämningen i Rangers omklädningsrum är ändå hyggligt positiv.

Man hämtade in ett 1-3-underläge i tredje perioden och Henke gjorde sin bästa match på länge.

– Det kommer så sakteliga. Jag tycker att jag läst spelet bättre de här sista två matcherna, men jag släpper ändå in tre mål och sen förlorar vi på straffar. Det hatar jag, muttrar han.

”Aldrig gjort tidigare”

Carl Hagelin var, trots oväntat begränsad speltid i inledningen, åter en av Rangers bästa forwards och gjorde ett snyggt frilägesmål i spel fyra mot fyra.

– Ja, det var lite snålt med istid inledningsvis, men då försöker jag visa att jag förtjänar mer och det tycker jag att jag gjorde. Det kändes bra, jag hade bra fart i buggarna och det var roligt att få sätta det mål. Jag har aldrig satt en puck fyra-mot-fyra i NHL tidigare, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL