Ledin hånad och attackerad: "Vad fan är det frågan om?"

HOCKEY

Leksandsfansens ’attack’ på Ledin

1 av 2

Först attackerades han av ett Leksandsfans.

Sedan hånade hemmaklacken honom.

Per Ledin, 35, är rasande mot Leksand efter Luleås 3–0-seger i Tegera Arena.

– Det var ett jävla tjafs överallt, säger veteranen.

Det var i slutskedet av den första perioden som Ledin åkte på en smäll av Mikael Johansson. Leksandsspelaren delade ett slag med klubban och träffade Ledin på benet, trots att pucken inte var i närheten.

När perioden sedan var över kom nästa attack på Luleåveteranen: När en supporter från läktaren grep tag i honom.

– Precis i hörnet där vi går av isen brukar det stå fem-sex barn, som jag brukar surra med. De är hur sköna som helst. Men nu var det någon annan där som sög tag i mig när jag skulle passera, berättar Ledin för Sportbladet.

"85:an som förtjänar dumstruten"

– Han skrek något till mig, men jag var så uppjagad att jag inte hörde. Fasiken, det är inte okej. Det kan spåra ur ordentligt. Jag tänkte bara; vad fan är det frågan om? fortsätter han.

När Ledin sedan klev ut på isen för period två hade Leksandsfansen hunnit göra en banderoll med texten "Eliteprospects: Ledin --> Hollywood" som anspelade på att Luleåforwarden filmade i situationen i första perioden.

– Jag har ju varit med förr, det händer såna där grejer. Men när Leksandsfansen gör så där är det bara att tacka och ta emot. Jag skiter i det. Det säger mer om Leksandsfansen än om mig, säger veteranen, som själv nekar till att han skulle ha filmat.

"Fått i sig för mycket glögg"

– Några har väl fått i sig för mycket glögg... Skit samma om jag förtjänar slaget eller inte, det är ändå 85:an som förtjänar dumstruten. Det var bara tur att slashingen träffade på en mjukdel. Lite vett och etikett får han väl ha.

I stället hävdar Ledin att det är Leksand som brukar filma efter situationen mellan Kevin Kapstad och Andreas Jämtin och skriver på sin Twitter: "Skönt att alla Lallstars uttalar sig med döende svanen Kapstad i laget".

– Jämtin missade ju en tackling och Leksandsspelaren låg länge kvar på isen.., avslutar Ledin.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF