Detroits tunga skalp – bortaslog Boston

Uppdaterad 2013-10-15 | Publicerad 2013-10-14

”Monstrets” storspel bakom segern: ”Var grym”

BOSTON. De skapade mycket begränsat med chanser – och hade inte ett enda powerplay, men desto fler numerära underlägen.

Ändå lyckades Detroit slå tunga Boston Bruins på bortaplan under måndagskvällen.

– Vi spelade bra i egen zon och Jonas Gustavsson var grym i målet. Skönt att visa att vi kan vinna mot ett sånt här lag, säger målskytten Henrik Zetterberg till Sportbladet efter 3-2-segern.

Columbus Day firas i USA idag och högtiden till ära kunde NHL bjuda på något så ovanligt som en måndagsmatiné mellan Boston Bruins och Detroit Red Wings i TD Garden.

Den dominerades spel- och chansmässigt ganska kraftigt av Boston – men trots att de inte skapade särskilt mycket chanser, inte fick ett enda powerplay och tvingades döda en hel räcka utvisningar, inklusive ett långt tre-mot-fem-underläge i tredje perioden vann Red Wings med 3-2.

Huvudskäl:

Artister som Henrik Zetterberg och Stephen Weiss utnyttjade de fåtaliga chanser som bjöds, Jonas Gustavsson – som gjorde sin första match för säsongen – var utmärkt och Bruins har problem med avslutningarna.

”Puckarna gick trevligt nog in”

– Ja, vi hade inte så mycket att skjuta på, men puckarna gick trevligt nog in, säger Henrik Zetterberg när vi träffar honom efteråt.

Han fortsätter:

– Vi spelade framförallt bra i egen zon och så var Jonas grym i kassen. Det känns skönt att visa att vi kan slå ett sånt här lag.

”Zäta” var själv inblandad i kvällens stora läckerhet i första perioden. Radarpartnern Pavel Datsyuk backcheckade till sig i pucken, snurrade upp Zdeno Chara, slog en perfekt backhandpassning till sin lagkapten, som iskallt prickade in den bakom Tuukka Rask.

– Det var ett fantastiskt förarbete av Pavel. När han tog pucken visste jag att jag skulle få den. Sedan hade jag lite tur, det var inte mycket att skjuta på, säger ”Zäta”.

På de övriga två målen var det Johan Franzén respektive Daniel Alfredsson som stod för läckra assist.

Med segern i Boston ligger Detroit tvåa i hårda Atlantic-divsionen, bakom Toronto Maple Leafs.

Följ ämnen i artikeln