Vilt slagsmål mellan Sylvegård och Hellström

HOCKEY

LINKÖPING. Redan under uppvärmningen blev det gruff mellan Emil Sylvegård och Alexander Hellström, och det fortsatte under matchen.

Efter att Sylvegård tacklat Jonathan Andersson var slagsmålet igång ­– och båda spelarna fick matchstraff.

– Han står upp för sitt lag och jag står upp för mitt, säger Emil Sylvegård.

Det hettade till rejält mellan Linköping och Örebro i Saab Arena. Redan under uppvärmningen var Linköpings forward Emil Sylvegård, 24, och Örebrobacken Alexander Hellström, 30, på varandra.

– Vi har samma spelstil, att vara under skinnet och spela lite halvfult. På uppvärmningen åkte han två meter in i vår zon och då åkte jag in i honom och frågade vad han gjorde bara. Samtidigt har jag gjort likadant andra gånger, säger Emil Sylvegård.

När sedan matchen var igång fortsatte dessa två herrar att vara på varandra och 2.45 in i tredje perioden brakade det loss ordentligt. Det började med att Emil Sylvegård tacklade Jonathan Andersson nere i Örebros zon.

”Man måste stå upp för sitt lag”

Något som Alexander Hellström inte gillade och när han kom in på isen åkte han raka vägen mot Sylvegård – och slagsmålet var igång.

– Jag tycker det är en tackling mot huvudet. Sedan blir det slagsmål. ”Hella” står upp för vår kille och det gör man i ishockey. I det här fallet gör Hellström rätt som står upp för Andersson, säger Örebros tränare Niklas Sundblad på presskonferensen.

Att han kommer in direkt efter, var det något från dig?

– Nej, jag gör inte sådana grejer, skickar ut spelare. Men man måste stå upp efter en sådan tackling. Det är enda sättet att stävja det. Emil är tuff också och står upp för sig själv. Bra gjort av honom också, säger Sundblad.

Emil Sylvegård:

– Jag känner inget ont mot honom (Hellström). Han står upp för sitt lag och jag står upp för mitt. Jag förstår att han står upp för sina spelare och jag hade förmodligen gjort likadant, men sedan vet jag inte om han kommer från båset som sjätteman, men det är känslor. Och det är jäkligt roligt, säger han.

Vad säger du om slagsmålet?

– Jag hade varit inne på isen i 20 sekunder innan och började bli lite mör i kroppen. Han slår i början och jag skyddar väl mig lite. Sedan när jag vilat upp mig försökte jag slå lite, men jag vet inte. Det var synd att jag inte var piggare, säger Sylvegård och skrattar.

Vad säger du om tacklingen?

– Jag tycker den är klockren. Jag hoppas bara det gick bra med honom (Andersson), säger Sylvegård.

Både Sylvegård och Hellström fick matchstraff efter slagsmålet.

Linköping vann matchen med 3–0, efter två mål av Daniel Olsson-Trkulja och ett av Jakob Lilja.

ARTIKELN HANDLAR OM