Erik Karlsson tackar nej till VM redan nu

avPer Bjurman

HOCKEY

TAMPA. Tyvärr, Sverige.

Erik Karlsson kommer inte spela VM i vår – trots att Ottawa Senators med all säkerhet missar Stanley Cup-slutspelet.

– Under normala omständigheter hade jag kommit direkt, men vi ska ha vårt första barn vid just den tidpunkten så det är tyvärr lite dålig timing, säger den 27-årige superstjärnan

Att Ottawa, med sexton hopplösa poäng upp till strecket när drygt två månader återstår av grundserien, förmodligen går på sommarlov redan i början av april har tett sig som Tre Kronor-bossen Rickard Grönborgs våtaste dröm.

Det innebär ju att Erik Karlsson, i alla fall i teorin, är tillgänglig för VM i Köpenhamn i maj.

Men tyvärr:

Smålänningen som ofta kallas världens bäste back tackar redan nu nej till världsmästerskapen.

– Under normala omständigheter hade jag kommit direkt. Det var länge sedan jag spelade VM och turneringen går ju i Köpenhamn, så jag är sugen, säger han när han träffar ett lika stort som ivrigt mediauppbåd under  All Star-festen i Tampa.

”Dålig tajming”

– Men nu är det ju så att jag och hustrun (Melinda) ska ha vårt första barn precis vid den tidpunkten, så det är tyvärr lite dålig tajming. Skulle jag vara aktuell, det vet man ju inte, fick jag nog lov att tacka nej

Istället fokuserar den just nu påtagligt långhårige kaptenen på att avsluta den turbulenta säsongen med Seantors på ett så värdigt sätt som möjligt.

– Det har varit en tung säsong, inget snack om den saken. Men vi har försatt oss själva i den här situationen och kan bara ta oss ur den för egen hand, konstaterar han.

– Vi ligger där vi ligger, men vi är en grupp med kvaliteter och kan spela bra hockey. Nu handlar det om att komma upp i normal standard och visa det.

Naturligtvis får han också frågor om sin egen framtid; det har ju nu i en månads tid surrats om att Senators kanske inte anser sig ha råd att skriva nytt kontrakt med sin största stjärna efter nästa säsong och därför överväger att trejda honom i vår.

Vill klä ut sig till pirat

Men svaret är det vanliga – ”EK65” lägger inget fokus på den sortens spekulationer.

– När det är dags att ta ett beslut om min framtid kommer jag ta det. Fram till dess är det inget jag oroar mig eller funderar särskilt mycket över, heter det. 

Nu ska han istället njuta av lekarna under sitt femte All Star-framträdande.

– Ja, jag gillar det här evenemanget. Det är alltid en av säsongens höjdpunkter.

Extra roligt blir det i år eftersom nära vännen Victor Hedman – som han bor hos under helgen – kommer tjänstgöra som assisterande materialförvaltare.

– Ja, jag ser verkligen fram emot att få se honom tejpa mina klubbor och slipa mina skridskor, skrockar han.

Enda lilla smolken i All Star-bägaren:

Erik får inte, som de hundratusentals människor som samtidigt samlats i Tampa för jättelika Gasparilla-festivalen, klä ut sig till pirat.

– Jag älskar pirater och önskar verkligen jag kunde klä ut mig, jag också. Men tyvärr hinns det väl inte med.

Men till slut visade det sig att det visst hanns med.

När Karlsson och hans tillfällige hyresvärd Victor Hedman kom till Amalie Arena för lördagskvällens ”Competition Skills”-show var bägge två, som NHL med förtjusning visade på sitt officiella Twitter-konto, utklädda till just pirater.

Foto: Sean Kilpatrick / TT / NTB Scanpix
Så avgörs NHL 2017/18 00:43

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM