AIK:s nya SHL-satsning – med ”folkaktie”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
HOCKEY

AIK satsar hårdare mot SHL.

Nu går klubben i ärkerivalen Djurgårdens fotspår och gör en nyemission för att ta steget upp i finrummet.

– Vi i AIK ska visa vilka som är både störst och bäst i Stockholm, säger AIK:s vd, Anders Olson.

Tidigare i höstas valde Djurgården att erbjuda sina supportrar att köpa aktier i föreningen, en så kallad nyemission, och det resulterade i att 3 259 personer handlade och totalt kom klubben upp i nästan 16 miljoner kronor.

Nu gör AIK likadant – i satsningen tillbaka till SHL.

– Djurgården gjorde det väldigt bra, men vi i AIK ska visa vilka som är både störst och bäst i Stockholm, säger Anders Olson, vd i AIK Hockey.

Pågår en månad

Det minsta beloppet kommer att vara 500 kronor och klubbens målsättning är att få mellan 6-16 miljoner kronor för nyemissionen. Teckningstiden väntas starta 26 januari avslutas en dryg månad senare.

Det har inte varit lätt att – med de förutsättningar som råder – skapa möjligheter som krävs för att utmana om en plats i den svenska högstaligan.
Målet är dock glasklart – AIK ska tillbaka. AIK Hockey har – trots brist på resurser – varit nära två år i följd att kvalificera sig för spel i SHL men fallit på målsnöret”, skriver AIK på sin hemsida och fortsätter:

”Konkurrera med de bästa”

”Den sportsliga verksamheten har nu en slagkraftig ledning och organisation. Spelartruppens spets begränsas dock av ekonomin. Klubbens spelarbudget ligger i det övre skiktet i HockeyAllsvenskan men långt ifrån de svagare lagen i SHL”.

– Nyemissionen ska bidraga till att ge oss förutsättningar att konkurrera med de allra bästa. Vi genomför denna nyemission genom en crowdfunding tillsammans med Pepins, säger Anders Olson.

AIK har genomgått stor organisatoriska förändringar sedan degraderingen från SHL. Klubben var 2015 nära konkurs, men räddades via lån av privatpersoner.

▪▪▪

I hemmamatchen mot jumbon Bik Karlskoga blev det enkla tre poäng för stockholmarna. Utan att direkt förta sig blev det 4–0 och Anton Holm gjorde bland annat sitt 16:e mål för säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM

AIK

Nyemission