Lias Andersson till AHL

Foto: Jimmy Wixtröm
HOCKEY

Lias Andersson kommer testas i AHL.

New Rangers har skickat ner honom till Hartford där han finns i laguppställningen. Men han kan fortfarande återvända till Frölunda.

– Vi hoppas fortfarande på att Lias ska spela med Frölunda den här säsongen, definitivt är det så, säger sportchef Fredrik Sjöström.

Lias Andersson blev kvar i Nordamerika, närmare bestämt New York, efter att han ådrog sig en axelskada under JVM.

Klubben, New York Rangers, som äger hans rättigheter var också så imponerade av spelet i JVM att det nu bestämt att de ska behålla honom i organisationen den närmaste tiden.

I stället för att återvända till Frölunda direkt efter rehabiliteringen så står det nu klart att Rangers flyttat ner Lias Andersson till AHL-laget Hartford. Där ska svensken spela i nummer 28 enligt laguppställningen som nu mer innehåller svensken.

Lias Andersson uppsatt på Hartfords laguppställning med nummer 28.

Kan återvända

Flytten dit minskar också Anderssons chanser att få spela OS och återvända till Frölunda.

Men den dörren är fortfarande inte stängd. Fram till den 15 februari kan Frölunda återfå sin nyckelspelare om New York Rangers bestämmer att man hellre ser honom där under säsongsavslutningen.

– Det är egentligen inget nytt som har hänt, Lias skrevs över (till Hartford) för flera dagar sedan och där är vi nu. Vi har inte haft någon dialog de senaste dagarna.
– Fram till den 15 februari kan Lias återvända till Frölunda och det kan mycket väl bli så att han spelar några matcher i NHL och/eller AHL och sedan återvänder till Frölunda. Men det är som sagt Rangers som äger frågan, säger Sjöström.

ARTIKELN HANDLAR OM