Straffet för Blomdahls tackling – två matcher

HOCKEY

Beslut i disciplinnämnden i dag

Linköpings Patric Bomdahl stängs av i två matcher efter sin tuffa tackling mot Luleås Viktor Lindgren.

Det beslutade Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd i dag.

– Jag har ingen åsikt om det är ett milt eller hårt straff. Det jag tycker är bra är att fallet tas upp till granskning, säger Luleå-tränaren Roger Rönnberg till sportbladet.se

Efter en videogranskning av LHC-forwarden Patric Blomdahls tackling mot Luleås Viktor Lindgren i Cloetta Center i lördags beslutade hockeyförbundets disciplinnämnd i dag att stänga av Blomdahl i två matcher (de två kommande efter landslagsuppehållet) – det trots att domaren Morgan Johansson inte ens gav Blomdahl två minuters utvisning.

”Granskningen av filmsekvensen visar att Blomdahl hoppar in tacklingen som träffar Luleåspelaren mot sargen. Tacklingar med hopprörelser, högt och mot sarg är generellt farliga. Tacklingen är dock inte av så allvarligt slag som vissa andra, renodlade tacklingar mot huvudet som förekommit under säsongen”, skriver disciplinnämnden i domen.

Luleås ledning är försiktig i sin analys över domen.

– Jag liter fullt ut på deras omdöme, det är bara disciplinnämnden som kan sätta såna här saker i relation till andra händelser och därefter göra en bedömning.

– Det jag tycker är bra är att spelare och ledare vet att vi har ett fungerande system som gör att en sån här sak kan tas upp till granskning, säger Roger Rönnberg.

Viktor Lindgren själv vill heller inte ha någon bestämd åsikt om straffets längd, men konstaterar:

– Jag tycker att det är bra att de vill bli av med tacklingar mot huvudet.

Än är han inte helt återställd efter smällen.

– Det är väl lite bättre, men fortfarande inte hundra. Huvudvärken har släppt lite på sig, men i övrigt känns inte kroppen helt okej. Jag har fortfarande samma order från läkarna att jag ska försöka att se så lite tv som möjligt och så där, och vila mycket.

Tidigare i veckan hörde Patric Blomdahl själv av sig till Luleå-spelaren.

– Han ville kolla hur jag mådde, det kändes bra.

Har du någon aning om när du kan vara tillbaka?

– Nej, det jag vet är att jag ska ha mått helt bra i 24 timmar innan jag kan börja att cykla lätt i 30 minuter. Sedan stegrar man det därifrån.

ARTIKELN HANDLAR OM