Näslund: ”Får se om jag fortsätter”

HOCKEY

Vancouvers skyttekung tvekar om nytt kontrakt

Foto: OSÄKER Markus Näslund har varit en pålitlig målskytt för Vancouver – men nu är han tveksam till att förlänga sitt kontrakt med NHL-klubben.

HELSINGFORS. Markus Näslund förbereder sig inför en ny NHL-säsong.

Som kan bli hans sista.

– Jag bestämmer mig nästa sommar om jag förlänger kontraktet. Vi får se hur det känns, säger han.

34-årige Markus Näslund börjar se slutet på sin karriär. Den förre Modoiten har 13 NHL-säsonger bakom sig, elva av dem på västkusten med Vancouver Canucks.

Han är en av NHL:s absolut främsta målskyttar under 2000-talet. Men nästa sommar går hans kontrakt med Vancouver ut och i dagsläget är han osäker på om det blir någon förlängning.

– Som det ser ut nu tar jag ett år i taget. Det känns bäst, säger Markus Näslund.

– Jag hade möjligheten, när jag skrev mitt senaste kontrakt, att ta fyra år. Men jag ville bara ha tre. Jag är inte säker på hur det blir den här gången.

Vill avsluta i Canucks

I somras var det flera stora NHL-stjärnor – som Daniel Briere och Chris Drury – som satt på utgående kontrakt och som sedan fick ordentliga lönelyft när de bytte klubb. Men Näslund har inga planer på att testa marknaden som free agent.

– Nej, jag skulle vilja avsluta min karriär i Vancouver och gärna med att vinna. Jag har varit där i snart elva år. Visst, kanske man skulle kunna tjäna mer pengar någon annanstans, men familjen trivs och jag har blivit väldigt väl behandlad där.

”Chans att gå långt”

När tar du ett beslut om du fortsätter eller inte?

– I slutet av nästa säsong eller under nästa sommar. Vi får se hur det känns. Om det fortfarande går bra och kroppen känns bra, så kan man förlänga kontraktet.

Räkna inte heller med en comeback i Sverige. Näslund har tidigare förklarat att han gjort sitt i elitserien. Men innan en eventuell pensionering ser Näslund fram mot en spännande säsong i NHL.

– Vi har mycket grejer på gång och med någon förstärkning till, tror jag att vi har chans att gå långt, säger Näslund.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL