”Härligt att få göra mål igen”

HOCKEY

Kallio spräckte nollorna mot Mora

MORA. Det behövdes sju matcher för Tomi Kallio och Frölunda.

Sedan försvann nollorna.

– Äntligen gjorde jag mål! Även om det var viktigast att vi kunde vinna på bortaplan, så kändes det också härligt att få göra mål igen.

Foto: MÅLSKYTT IGEN Efter sju matcher har det äntligen lossnat för Tomi Kallio.

Finske Kallio, 30 – Frölundas notoriske målskytt och poängmaskin – har inte fått in någon puck i elitserien hittills förrän i går mot Mora.

Trots att han jobbat på som vanligt, skapat massor av chanser och producerat mängder av skott på mål.

– Jag har provat och provat utan att det har blivit någon utdelning. Min rutin har emellertid lugnat mig, jag vet att förr eller senare kommer målen.

”Har funderat”

Inga spöken...?

– Nja, lite funderingar har man alltid, men jag vet att det kommer perioder då och då när det inte blir mål. Måltorkan brukar hålla i sig någonstans mellan fyra till sju matcher. Nu tog det nästan sju.

Målet från Kallios klubba kom precis när Frölunda behövde det som bäst.

”Viktigt mål”

– När jag såg att pucken gick in, då blev jag riktigt glad. 4–2 kändes som ett viktigt mål för att vi skulle kunna fixa första bortasegern, och för egen del sopades samtidigt den där ”nollan” i målkolumnen bort.

Hur har du tänkt under inledningen av elitserien?

– Laget är viktigast, helt klart, men visst kommer det tankar ibland. Vissa matcher har jag skjutit åtta, kanske fler, skott på mål, men ändå inte fått in pucken. Jag har försökt vifta undan tankarna och bara jobba.

Var det här det som behövdes för fortsatt målskytte?

– Jag kan inte lova något, men självklart försvinner lite av den press som finns, säger Kallio.

Även Michael Holmqvist hittade målet för första gången den här säsongen, och det var totalt sett mycket som var bra för Frölunda den här kvällen.

ARTIKELN HANDLAR OM