Frölunda jagar nya spelare

HOCKEY

”Vi behöver helt klart förstärka laget”

GÖTEBORG

Den mediokra inledningen av elitserien har väckt stora frågetecken i Frölunda.

Nu söker man förstärkningar.

Högst upp på önskelistan - en offensiv spelskicklig back.

- Vi behöver helt klart förstärka laget, säger Stephan Lundh.

Inför säsongen tappade Frölunda en mängd spelare. Man har lyckats fylla vissa hål medan andra gapar tomt. Laget är fullt av defensiva backar men i uppspelsfasen och i powerplay syns saknaden av konstruktiva backar tydligt.

Enligt uppgifter till Sportbladet står en offensiv, passningsskicklig back högst upp på önskelistan.

- Men det gäller också att hitta rätt typ av spelare som vi även tror fungerar i gruppen, funderar Lundh.

Ifjol hade man Johnny Oduya och Tom Koivisto, två backtyper som nästan helt saknas i dagens Frölunda. Igår mot Brynäs provade man nya powerplay-varianter med fyra forwards på isen, bland annat med Tomi Kallio i backposition.

Ett stort problem är att den typen av backar är en bristvara på marknaden. Det har ryktats om NHL-backen Drake Berehowsky, en fysisk back med bra skott, men egentligen också han i första hand en defensiv back. Igår mot Brynäs såg delar av försvarsspelet bättre ut medan uppspelen fortfarande är krystade. Backarna är lättstörda och hamnar i tidsnöd snudd på undantagslöst. Resultatet blir att forwards tvingas ner för att hämta puck och man förlorar yta.

- Vi kämpar och sliter och detta var i varje fall vår bästa hemmamatch i år, säger Tomi Kallio, som än en gång var strålande, efter 2-2 mot Brynäs.

Frölunda förstärkte nyss med finske målvakten Jere Myllyniemi och mycket talar för att klubben snart presenterar nytt också på backsidan.

- Jag har hellre för många än för få spelare, just nu sliter vi hårt på några av killarna, säger Stephan Lundh.

Till nästa match mot Modo på tisdag är troligtvis Jan-Axel Alavaara och Niklas Andersson tillbaks.

Martin Strömberg

ARTIKELN HANDLAR OM