Skadedrabbat Ottawa förstärker

HOCKEY

Petr Nedved på väg in i laget

Daniel Alfredsson får av allt att döma en ny lagkamrat. Enligt tidningarna Ottawa Sun och Philadelphia Inquirer återstår det bara formaliteter innan Ottawa Senators hämtat Petr Nedved, 35, från Philadelphia Flyers.

Ottawa Senators dras just nu med stora skadeproblem. Lagets tre bästa centrar, Jason Spezza, Mike Fisher och Antoine Vermette, finns alla på skadelistan. Därför väljer klubben nu att desperatvärva veteranen Petr Nedved, som ratats av Philadelphia Flyers.

Nedved, som spelade OS-final för Kanada mot Sverige i Lillehammer 1994, har de senaste veckorna spelat farmarlagshockey för Philadelphia Phantoms i AHL. Flyers har vid två tillfällen den här säsongen försökt rea bort tjecken, men utan framgång.

Nu ser det ut att bli tredje gången gillt.

Philadelphia har återigen satt upp Nedved på den så kallade waiverlistan, där övriga NHL-klubbar kan lägga beslag på hans tjänster. Enligt tidningarna Ottawa Sun och Philadelphia Inquirer har Ottawa Senators för avsikt att göra just det. I och med att 35-åringen tidigare varit uppsatt på waivers behöver Senators bara betala hälften av hans lön.

Petr Nedved, som har över 900 NHL-matcher i hockeytrunken, har gjort ett mål och sex assist på 21 matcher för Flyers den här säsongen.

Ännu mindre smickrande än hans målskytte, är Nedveds plus- och minusstatistik. Hittills är veteranen hela -20.

Uffe Bodin

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL