Värvad – efter deadline

HOCKEY

FBK-värvning borde inte ha godkänts av förbundet

Transferkortet för nye Färjestadsbacken kom in för sent till Svenska Ishockeyförbundet.

Trots det godkänner man övergången.

– Sunt förnuft ska råda. Vi kan inte slå ned på sekunder eller minuter, säger Michael Englund, generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet.

FÖRSENAD Nikos Tselios blev spelklar för sent – men godkändes ändå av förbundet.

Färjestads värvning av finske backen Nikos Tselios från Kalpa har förvånat en del.

21.00 fick Färjestad beskedet att Thomas Rhodins nyckelben var av. 22.30 togs första kontakten mellan sportchef Håkan Loob och Tselios agent. Inom 90 minuter var värvningen av Nikos Tselios klar och registrerad.

Erkänner

Men nu erkänner Svenska Ishockeyförbundet övergångsanmälan kom in för sent till Svenska Ishockeyförbundets fax.

– Vi fick faxet med transferkortet från Finland 00.00 på onsdagsmorgonen, säger Michael Englund, generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet.

Och ska man följa Svenska Ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser ord för ord är övergången inkommen till Ishockeyförbundet försent. Transferfönstret stängde 23.59.59 den 31 januari, enligt tävlingsbestämmelserna.

Ingen diktatur

Men Ishockeyförbundet vill inte vara en sträng diktatur och har sett mellan fingrarna på övergången.

– Hade vi inte godkänt övergången hade det troligtvis blivit ett jäkla liv. Nu ser jag inte att den här saken är något att skriva om. Faxet kom in hårfint försent, men det kan ju vara så att vår fax var upptagen när de försökte faxa över pappret vid ett tidigare tillfälle, säger Michael Englund, generalsekreterare på Svenska Ishockeyförbundet.

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM