Rögle enda obesegrade laget i allsvenskan

HOCKEY

”Full pott, det är inte ofta man får det i säsongsupptakten”

Fyra segrar i rad och allsvenskan är just fyra omgångar ung.

Rögle har fått en pangstart.

– Full pott, det är inte ofta man får det i säsongsupptakten, säger tränaren Gunnar Persson.

På söndagen vann Rögle på bortais över Nybro med 3–0. Efter den mållösa första perioden stänkte nordvästskåningarna in 2–0 och 1–0.

Det grönvita laget leder allsvenskan och är enda laget utan förlust.

På tisdag blir det över 5000 på läktarna i Ängelholms ishall. När Malmö Redhawks kommer på visit.

– Det blir en otrolig utmaning, för Malmö har ett lag som skulle hålla i elitserien. Jo, det är utsålt, och både jag och spelarna är tända på den matchen, säger Gunnar Persson till TT i telefon.

Han släppte in en mycket ung debutant på isen i Nybro. 15-årige Philip Larsen, fyller 16 i år, spelade back i par med Kenny Jönsson. Det blev en lyckad debut bredvid förre NHL-proffset och Tre kronor-backen.

– Ja, Philip spelade hela matchen, och han gjorde faktiskt inte ett enda misstag på de 10–12 byten han gjorde. Han spelade inte hela tiden bredvid Kenny, men klarade sig fantastiskt bra ändå.

I nordvästskåne finns hockeykultur. Publiken är kunnig, har Rögle i ”sitt hjärta” och klubben har fostrat många talanger till fullfjädrade ishockeyartister. Klubben siktar på spel i kvalserien i vår, och sneglar åt elitserien till.

I årets träningsmatcher gick det lite knackigt. Men med allvaret i allsvenskan har laget hittat rytmen. Så här långt.

– Vi har lite flyt och lite tur, men det får man när man jobbar hårt. Och det gör killarna.

Rögles närmaste motståndare Malmö krossade Halmstad med 8–2 (4–0, 2–2, 2–0) i Sannarpshallen i Halmstad. Första kedjan med Juha Riihijärvi, Kim Staal och tonåringen Carl Söderberg var bra. Och bakom den debuterade rutinerade Edwin Frylén i sin nya klubb. Halmstad piggnade till i mellanperioden genom mål av bland andra Niklas Loob, son till Håkan.

Skellefteå tappade serieledningen efter 4–4 (0–2, 3–1, 1–1, 0–0) mot en annan kvalserieaspirant, Västerås.

Björklöven förlorade mot AIK, 1–3. Almtuna slog Arboga med 4–3. Växjö vann borta mot Bofors med 5–3. Och Oskarshamn klippte till Nyköping med 4–0.

Sportbladet - TT

ARTIKELN HANDLAR OM