Tamba Bay storfavorit till Stanley Cup efter stjärnvärvningen

avFilip Durefelt

De fick inte Erik Karlsson.

Men nog kan man säga att Tampa Bay rustar för att vinna Stanley Cup i år.

I sista minuten gjorde man klart med både Ryan McDonagh och J. T. Miller från New York Rangers.

Den svenske stjärnbacken Erik Karlsson var det stora namnet som det ryktades om när NHL:s transferfönster stängde klockan 21.00, svensk tid.

Tampa Bay Lightning var ett av fyra lag som ska ha förhandlat med Ottawa om Karlsson, men inget bud var bra nog för att svensken skulle lämna klubben.

Men Tampa lär nog vara nöjda ändå. I sista minuten gjorde man nämligen klart med både J. T. Miller och lagkaptenen Ryan McDonagh från New York Rangers, medan Vladislav Namestnikov, Brett Howden och Libor Hajek gick åt motsatt håll (plus ett val i första- och andrarundan i draften, varav det senare kan omvandlas till ett förstaval om Tampa vinner Stanley Cup detta eller nästa år).

Leder grundserien

Tampa, med svenska backarna Victor Hedman och Anton Strålman i laget, är därmed än större favoriter till Stanley Cup-titeln senare i år. Redan inför säsongen var de stora favoriter och de leder just nu grundserien i NHL.

Även Winnipeg Jets rustar inför slutspelet. Från Montreal Canadiens hämtar man Joe Morrow. Men nyförvärvet som det framför allt snackas om är Paul Stastny från St. Louis Blues.

Kritiken efter övergången

En flytt som inte uppskattas av Stastnys tidigare lagkamrat i Blues, Brayden Schenn.

”Galet. En eller två poäng (från slutspel), och så släpper man en kille som gör mycket för oss. Men i slutet av dagen är det deras beslut, säger Schenn till The Athletics Jeremy Rutherford.

Andra stora övergångar under trade deadline är Evander Kanes flytt från Buffalo till San Jose och Tomas Tatars flytt från Detroit till Vegas.

Foto: Chris O'Meara / TT / NTB Scanpix
Ryan McDonagh.
ARTIKELN HANDLAR OM