NHL

”Känns helt underbart”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

Alfredsson sköt Ottawa vidare i natt

NEW YORK. Det kanadensiska inbördeskriget är över.

Ottawa tvingade Montreal att kapitulera fullständigt i natt – och har därmed vunnit sin första slutspelsserie sedan finalåret 2007.

– Det känns helt underbart. Vi var underdogs i den här serien, men men lyckades för att vi skött oss riktigt bra både på och utanför isen, säger Daniel Alfredsson till Sportbladet efter den avslutande 6-1-segern.

Det skakade, irriterade och dessutom svårt skadedrabbade gjorde ett sista försök att bita tillbaka i den våldsamt infekterade serien mot lillebror Ottawa hemma i Bell Centre i natt, men det räckte alltså inte långt.

– De började väldigt starkt idag och hade några heta chanser i första perioden, men Craig Anderson var fantastisk i kassen igen och istället kunde vi kontra in två mål. När vi sedan gjorde också 3-1 i andra perioden mattades de av, säger Daniel Alfredsson när vi når honom efter slutsignalen i Montreal.

Och till slut kunde Senators alltså defilera hem en 6-1-seger.

Därmed vinner de serien med 4-1 – och tar alltså sin första playoff-runda sedan 2007, då hela äventyret slutade med final mot Anaheim Ducks.

– Det känns helt underbart, måste jag säga. Jag är framförallt glad över att få vinna en serie ihop med det här laget och de här unga killarna, säger ”Alfie”.

”Vi var underdog”

Som tycker att segern var välförtjänt också.

– Vi var underdogs i den här serien, Montreal är väldigt bra och lätt var det inte. Men jag tycker vi spelade riktigt bra, framförallt i avgörande lägen och tog verkligt viktiga segrar. Särkilt den tredje, hemma i Ottawa, kändes avgörande, fortsätter han.

– Det var då de tappade lite av fattningen och sedan kändes det som att de kanske fokuserade på lite fel saker. Vi har skött oss utmärkt både på och utanför isen och det är därför vi lyckats.

”Inte hundraprocentigt nöjd”

Den 40-årige lagkaptenen prickade in sitt andra mål i serien i natt och har överhuvudtaget sett åtminstone tio år yngre ut under de ursinniga fajterna mot Montreal.

– Jag ska inte påstå att jag är hundraprocentigt nöjd, men skridskoåkningen har känts helt okej och det är alltid roligt att få hänga några kassar och bidra på det sättet. Framförallt har det dock varit roligt, jag gillar att spela mot Montreal, säger han.

Nu pekar det mesta på att svensklaget från den kanadensiska huvudstaden i nästa runda får gå upp mot Pittsburgh – fruktad favorit och särskilt hatobjekt bland fansen sedan Matt Cooke trampade av Erik Karlssons hälsena tidigare under säsongen.

– Det blir i så fall inte lätt, konstaterar ”Alfie”.

– De har ju gått in i det här slutspelet som den stora favoriten i vår konferensen. Så vi blir underdog igen, men det är inte så mycket att fundera på. Det är bara att gå in och köra då också.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL