Målvaktsproblem i Brynäs: ”Vi håller det internt”

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Mantas Armalis stod för en av de bästa målvaktsinsatserna som Peter Andersson har sett.

Samuel Ersson å sin sida släppte in några enkla puckar och laget har bytt målvaktstränare.

– Vad som har hänt håller vi internt, säger Brynäs huvudcoach.

Sportbladet kunde under måndagen avslöja att Brynäs sparkar sin målvaktstränare.

33-årige Robin Danielsson ersätts av 61-årige Micce Andreasson.

Även om Brynäs inte först ville bekräfta så var det Micce Andreasson som var på plats på Hovet under tisdagskvällen.

– Det har skötts internt och det kommer väl att få stanna internt. När beslutet togs var vi tvungna att kolla efter någon ny, säger Peter Andersson.

”Fick ta ansvar”

Brynäs-målvakten Samuel Ersson fick mycket positiva omdömen i inledningen av SHL och blev uttagen i Tre Kronor till Karjala Cup.

Efter landslagsturneringen har 21-åringen från Falun haft det tuffare i målet och släppte in tre mål under den sista minuten av första perioden mot Djurgården på Hovet.

– Målvakterna var en av skillnaderna för resultatet i matchen. Jag har inte tittat så noga och studerat hur målen gick in för oss, så som jag känner Samuel Ersson vill han nog ha någon tillbaka. Förra matchen var han ganska bra, då kom han in från start och gjorde några räddningar. Jag vet inte om det har något med starten att göra när man inte får skott på sig, och står och väntar och det händer ingenting i stort sett och om första situationerna blir svåra att hantera. Jag har ingen aning, men det kan vara något förklaring, säger Peter Andersson.

Var det aktuellt att någon gång byta målvakt i matchen?

– Jo, det var det. Jag tycker att vi har gjort det några gånger tidigare matcher, så jag tyckte att han skulle stå kvar. Han fick ta sitt ansvar, vi kan inte byta målvakt varje match.

Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Innan Karjala Cup blev Samuel Ersson utbytt efter 4.57 in i matchen och tre insläppta mål borta mot Örebro.

”Bästa jag sett”

Djurgården vann matchen med 4–1 och Mantas Armalis storspelade under Brynäs kraftfulla forcering de två första perioderna.

– Mantas Armalis var grym, det var ett grymt målvaktsspel. Det var det bästa jag har sett. Det var det absolut bästa målvaktsspelet jag har sett på år och dag. Grymt bra Jobbat. Den som jobbar med honom, säger Peter Andersson.

I början av första perioden hade Marcus Björck öppet mål till 1–0, men Mantas Armalis gjorde det som kan vara årets räddning med klubban.

– Topp tre av mina räddningar i karriären. Det var en reflexräddning i desperation, jag var tvungen att respektera spelaren på vänsterkanten så jag fick slänga ut klubban för att försöka hinna rädda, säger Mantas Armalis.

I Brynäs har Samuel Ersson spelat i tolv av de 15 matcherna, när Viktor Andrén har blivit långtidsskadade är 19-årige Adam Matsson andemålvakt.

Brynäs reser vidare från Stockholm för att möta Oskarshamn i Småland på torsdagskvällen, för att att sedan hemåt och möta Färjestad i Gävle på lördagskvällen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!