Esa Tikkanen säljer fyra Stanley Cup-ringar

Publicerad 2024-06-01

Intresserad av att äga en Stanley Cup-ring? Nu har du chansen.

Hockeylegendaren Esa Tikkanen säljer fyra av sina fem Stanley Cup-ringar på auktion.

– Ringarna har varit hos mig så länge i en sminkpåse och jag är rädd hela tiden att de ska bli stulna eller något, säger han.

Den första av de fem Stanley Cup-ringarna, från Edmontons seger 1985, kommer Tikkanen dock att behålla.

– Den första säljer jag inte, eftersom den tillhör min bortgångne far, säger han enligt Ilta Sanomat.

De efterföljande tre ringarna i Edmonton och segerringen från New York Rangers Stanley Cup 1994 kommer att säljas i en kanadensisk specialiserad auktion på ishockeyföremål.

– De har varit i botten av en påse nu i 30 år och mer. När jag blev tillfrågad om vi kunde auktionera ut ringarna, tänkte jag, varför inte.

Esa Tikkanen.

Åtalad – väntar på rättegång

De exklusiva ringarna som går till spelare och ledare ur det vinnande laget har tidigare varit ute för auktion vid ett par tillfällen. Tikkanen har inga förväntningar på priset.

Hockeylegendaren står åtalad för grovt skattebedrägeri mellan åren 2015–2019. Rättegången var planerad till april i år, men har skjutits upp och något nytt datum har inte fastställts.

Under förundersökningen beslutades att hans egendom, till ett värde på 168 000 euro, tas i beslag som säkerhet. Men detta har sedan upphävts.

59-åringen har tidigare nekat till anklagelserna och menar samtidigt att försäljningen av Stanley Cup-ringarna inte har något med åtalet att göra.

Esa Tikkanen under en veteranmatch mot Winnipeg Jets.

Följ ämnen i artikeln