HV71 mästare efter ny rysare

HOCKEY

”Det känns overkligt”

Foto: JIMMY WIXTRÖM

4:19 minuter in i sudden death avgjorde Teemu Laine den sjätte SM-finalen.

Via stolpen satte finländaren 3-2 och säkrade därmed HV:s fjärde SM-guld genom historien.

– Jag är mästare igen, säger Stefan Liv till Kanal 5.

Djurgårdens Andreas Engqvist hade minuten innan avgörandet fått den stora chansen att kvitterade finalserien. Men det första skottet gick i stolpen och Engqvist lyfte sedan sin egen retur i ribban. Men marginalerna var inte på Dif:s sida.

Trodde de avgjort

Istället kunde Teemu Laine avgöra drygt fyra minuter in på övertiden – via stolpen.

– Fantastiskt, otroligt, Djurgården spelade bra. Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag är så lycklig att vi lyckades vinna här, säger Laine.

– Jag stoppade pucken med handen och försökte bara slänga den på mål.

HV71 trodde sig ha avgjort matchen redan tidigt i den tredje perioden när David Petrasek satte 2-1. Jönköpingslaget kontrollerade sedan matchen men med mindre än fyra minuter kvar kvitterade Kristofer Ottosson och tvingade fram den femte förlängningen på sex matcher.

”Lika overkligt som vanligt”

Fyra av de vann HV71 och det var det som kom att avgöra. En annan hjälte heter Stefan Liv som gjorde en jätteräddning på Marcus Nilssons avslut i slutminuterna av ordinarie tid.

– Det är fantastiskt. Det känns lite overkligt. På ett sätt hade de kunnat dela ut två guldmedaljer för det andra laget är också värda det på något sätt. Men jag är mästare igen, säger Stefan Liv.

– Ja, fy fan. Det känns lika overkligt som vanligt, säger Liv.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71