Lidström har hittat storformen igen

avLinus Hugosson

Goda nyheter för svenska hockeyfans – Nicklas Lidström har hittat storformen lagom till OS.

I natt ledde kapten ”Lidas” sitt Red Wings till en skön 4-2-seger över Nashville.

39-åringen har sju poäng på de senaste fyra matcherna.

Foto: GETTY IMAGES

För Detroit har slutspelet redan börjat. Varje match är viktig för Red Wings, som nått Stanley Cup-finalen två år i rad, men som i år kämpar för att hamna på rätt sida om slutspelsstrecket.

Skönt då att lagkaptenen kliver fram och visar vägen.

Fått upp tempot

Efter en poängmässigt seg start på säsongen har sexfaldige Norris Trophy-vinnaren Lidström fått upp tempot på sistone. I natt satte han sitt sjätte mål för säsongen, och han fick också en passningspoäng när Detroit vann över Nashville med 4-2.

Därmed har 39-åringen gjort sju poäng (3+4) på de senaste fyra matcherna, och totalt 32 poäng på 54 matcher under säsongen.

– Det var en enormt viktig seger för oss, säger Lidström till AP. Vi mötte ett lag från vår division som låg två poäng före oss i racet efter den sista slutspelsplatsen.

Lidström utsågs till matchens andra stjärna efter rookiesensationen Jimmy Howard, som räddade 46 av 48 Nashville-skott.

De två nya poängen såg till att Red Wings klättrade upp på åttonde plats i tajta Western Conference – där sju lag ryms inom fem poäng runt slutspelsstrecket.

Allt friskare

Henrik Zetterberg gjorde ett mål och en assist i matchen. Njurundasonen har totalt 41 poäng (13+28) på 46 matcher i år.

Red Wings blir också allt friskare. Nyligen gjorde Niklas Kronwall comeback, i natt var Jason Williams tillbaka (målskytt direkt) och snart väntas också Tomas Holmström och Johan Franzén vara spelklara igen.

OS-spelaren Patric Hörnqvist var sitt vanliga riviga jag och avlossade hela sju skott på mål för Nashville, men han kammade ändå noll i poängprotokollet.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL