Svenskdoldis gör NHL-debut i natt

HOCKEY

Erik Gustafsson uppkallad till Philadelphia Flyers

Foto: Erik Gustafsson ses här i grön, gul och vit matchdräkt under sin tid i Northern Michigan University.

NEW YORK. Natten till nyårsafton gör en svensk doldis NHL-debut.

22-årige backen Erik Gustafssons kommer att finnas på isen när Philadelphia Flyers går upp mot Los Angeles Kings i Staples Center.

Foto: Erik Gustafsson i en försäsongsmatch mot New Jersey.

Erik Gustafsson, som ursprungligen kommer från Kvissleby utanför Sundsvall, gjorde en mycket lovande försäsong med Philadelphia i höstas, men skickades strax före seriestarten ner till farmarlaget Adirondack.

Nu ser det dock ut som att den 22-årige medelpadingen får chansen på den stora scenen.

Han kallades under gårdagen upp av general managern Paul Holmgren och kommer med all sannolikhet att spela Flyers bortamatch mot Los Angeles Kings kommande natt.

Poängbäst av AHL-backarna

Chansen är minst sagt välförtjänt. Gustafsson har under 33 matcher med Adirondack Phantoms stått för fyra mål och 22 assists – och är med det poängbäst av alla backar i hela AHL.

Den okände svensken spelade i yngre dagar pojklags- och juniorhockey med Timrå, men åkte redan 2007 över till USA för att spela college-hockey med Northern Michigan University. Han skrev på för Flyers i mars i år.

Gustafsson blir tredje talangen – med Njurunda som moderklubb – som gör debut i NHL efter Fredrik Modin och Henrik Zetterberg.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL