Spionerna har hittat danske målvaktens svaghet

HOCKEY

”Så säger de bara”

Foto: Klicka på bilden för en större version!

MANNHEIM. Tre Kronor har läst sönder danske succémålvakten Patrick Galbraith.

Han går för hårt på skytten och blottar målet, menar Tre Kronor.

– Så säger Tre Kronor bara för att de inte hittar någon svaghet hos Patrick, säger Stefan Ladhe, målvaktstränare för Danmark.

Givetvis blir målvakterna avgörande i eftermiddag i Tre Kronors ödesmatch.

Jonas Gustavsson mot Patrick Galbraith.

En NHL-målvakt mot en allsvensk målvakt, som just nu tillhör en klubb som är nära att gå i konkurs, Björklöven.

Vill inte byta

Svensken Stefan Ladhe är målvaktstränare för Danmark och han vill inte byta bort Patrick Galbraith mot Gustavsson.

– Båda är rörliga målvakter. Jonas spelar mer på sin storlek än vad Patrick gör. Men Jonas överarbetar mycket och tar ofta puckar som går utanför målet, säger Stefan Ladhe.

I går eftermiddag hade Tre Kronor genomgång av Danmark. Spionerna Tommy Boustedt och Richard Grönborg höll i genomgången och en av de saker eller taktiska drag som Tre Kronors spioner tryckte på var Patrick Galbraiths intresse av att gå långt ut från målet. Det var så målvakter som Pekka Lindmark och Rolf Ridderwall spelade på 80-talet när de gick ut långt från målet och tog bort skottvinkeln.

I dag är det mer vanligt att målvakten inte går så långt ut från målet och rör sig med små rörelser i målgården, gärna knästående.

Oförstående

Tre Kronor har för avsikt att använda Patrick Galbraiths svaghet och med hjälp av långa eller korta sidledspassningar öppna upp det danska målet.

Danmarks målvaktstränare Stefan Ladhe är oförstående till Tre Kronors scoutning.

– När man tittar på en målvakt måste man först hitta vad han är bra på för att kunna hitta något som han är dålig på. I det här fallet har man inte hittat några dåliga saker. Patrick går ut långt, men han behärskar det spelet eftersom han har så bra balans och är bra på skridskorna, säger Ladhe.

Danmarks målvaktstränare har också gjort sin läxa och besiktat Jonas Gustavsson.

– Det är mycket benskydd hos Gustavsson. Jobbar man som Gustavsson gör med benskydden så blir det många returer och pucken studsar rakt ut. När puckarna väl kommer rakt ut ska vi i Danmark vara med vid målet, säger Ladhe.