Ekman-Larsson skriver unikt avtal med Frölunda

Av: Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Får gratis tränings- möjligheter och andra förmåner

MANNHEIM. Här är Frölundas charmoffensiv mot succébacken Oliver Ekman-Larsson, 18.

Gratis träningsmöjligheter och andra förmåner.

I utbyte får Frölunda en landslagsback – om Ekman-Larsson inte tar plats bland de fyra första backarna i Phoenix.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Oliver Ekman-Larsson.

I Tre Kronors match mot Norge i söndags valdes Oliver Ekman-Larsson till matchens lirare i det svenska laget.

Och VM har fortsatt på samma linje för Oliver Ekman Larsson och i förrgår gjorde han sitt första VM-mål och hittills har han skjutit flest skott av samtliga Tre Kronor-spelare.

Lovorden har haglat

Mot alla odds har 18-åringen tagit en ordinarie plats i Tre Kronor, som den tredje yngsta svenska VM-spelaren i modern tid, efter Peter Forsberg och Niklas Bäckström.

Lovorden har haglat över den smått fantastiska talangen och expertisen har gnuggat händerna över hur rutinerat Oliver Ekman-Larsson uppträder på isen.

Juniorens utveckling har varit imponerande och det har fått många klubbledare i NHL och i elitserien att höja på ögonbrynen.

Nu bekräftar Ekman-Larsson Sportbladets uppgift från 14 april att han kan spela i Frölunda i vinter, om det inte blir NHL.

– Vi ska ta det där efter VM. Men visst har jag fått ett kontraktsförslag och det är mycket intressant. Det kan mycket väl bli så, säger Ekman Larsson.

Åker över till campen

Enligt uppgift till Sportbladet är upplägget så här:

Ekman Larsson kommer att träna med Frölunda efter VM och skriva ett unikt avtal med klubben. Han får gratis träning och andra förmåner av Frölunda.

I september åker han över till Phoenix för campen och tar han plats bland Phoenix fyra högst rankade backar så stannar han i Nordamerika. Men anser Phoenix att Oliver Ekman Larsson får mer istid, bättre skola och mer förtroende i Frölunda kommer han att lånas ut till elitserien. Det är nämligen inte aktuellt att Ekman-Larsson spelar i AHL.

Och kommer Ekman-Larsson tillbaka till Sverige, det är då som kontraktet med Frölunda börjar att gälla.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN