”Tråkigt att Finland skickar dem här”

HOCKEY

Tre Kronor lekte med svagt Finland

1-6, utspelning, två dundertavlor och ett förnedrande mål i numerärt underläge.

Tre Kronor hade lekstuga med ett svagt Finland i Channel One Cup.

– Det är tråkigt att Finland skickar ett så svagt lag, säger experten Mikael Renberg i SVT.

Sveriges överlägsenhet mot Finland gestaltas bra av Mattias Sjögrens 4-1-mål 16 minuter in i den andra perioden. Joakim Lindström hade gjort 3-1 bara några minuter före när Marcus Krüger drog på sig en utvisning för holding.

Supertavlor

Men när Finland ställde upp en man mer och skulle ta sig tillbaka in i matchen bjöd Sverige istället på en drömkontring. Matchens spelare Daniel Brodin snodde pucken, drev upp och slog en stenhård pass i sidled till Färjestads Sjögren. 23-åringen tackade för mackan och tryckte upp pucken stenhårt i krysset.

– Det har gått fort, men jag försöker att inte fundera så mycket på att jag nu möter KHL-spelare. Jag spelar bara som jag gör hemma, säger Brodin till TT.

Förbundskapten Pär Mårts:

– Han har bara ett läge – det är att köra och det gillar jag. Han är kanske inte den man sätter in först i power play, men i ett gäng måste man ha olikheter och han är väl värd sin plats här.

Sverige rann sedan iväg till en storseger med 6-1 efter att Sjögren även noterats för två assist i matchen. De två sista målen får Sverige också tacka finske målvakten Eera Kilpeläinen, som stod för två jättetavlor, för.

Renberg besviken

Kilpeläinen hade först otur med en sargstuds och gick bort sig fullständigt när Nicklas Danielsson fick öppet mål. Sista målet stötte sedan finländaren över sig själv och in i mål.

Efter Sveriges storseger uttryckte SVT:s expert Mikael Renberg en besvikelse över det finska landslaget.

– Det är ett alldeles för svagt finskt landslag. Det är tråkigt att de skickar dem. Jag förstår att de vill testa nya spela men jag föredrar (Pär) Mårts taktik att alltid spela med de bästa spelarna.

– Den svenska segern är fullt rättvis. Finländarna jobbade och jobbade men har inte kunnandet i det här laget.

Bäst i Sverige var förutom Brodin och Sjögren även målvakten Daniel Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tre Kronor